Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Byter klubb. 24-årige Andreas Samuelsson har skrivit på för IK Oddevold.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Samuelsson klar för Oddevold

Oddevold har gjort klart med en ny målvakt. Som Bohusläningen tidigare erfarat är det Andreas Samuelsson, senast i IFK Uddevalla som skrivit på för division 1-klubben.

Fotbollsresan fortsätter den 24-årige målvakten Andreas Samuelsson. Efter att ha representerat lag som Smögen, Ljungskile, Stångenäs och IFK Uddevalla är han beredd att ta nästa kliv i sin karriär.
På tisdagseftermiddagen presenterades Andreas Samuelsson på en presskonferens på Thordéngården.
– Det ska bli jättekul att testa mina vingar i division 1. Oddevold är en proffsig förening och jag tror att jag kan bidra med stabilitet och bra inställning, säger en nöjd Andreas Samuelsson, som siktar på att ta en startplats i sin nya klubb.
Han fortsätter:
– IFK Uddevalla förstod att jag ville spela högre upp och de stöttade mitt beslut.
Från Oddevolds sida är säger man följande om nyförvärvet:
– Vi är jättenöjda över att knutit honom till oss. Han har varit IFK Uddevallas klart bästa spelare den gångna säsongen och är dessutom en lokal spelare, säger Johan Ederwall, sportchef i Oddevold på presskonferensen.
Tränaren Jonas Rehnberg är mycket nöjd med nyförvärvet.
– Det är en kompakt målvakt, som har en bra säsong bakom sig. Och han är en viktig pusselbit i vårt lagbygge.
Den 197 centimeter långe målvakten spelade 26 seriematcher för IFK Uddevalla i division 2. Efter säsongen utsågs Samuelsson till den bästa målvakten i division 2 norra Götaland av Spelbolaget Unibet.
Hur skulle du beskriva dig själv som målvakt?
– Jag är stabil och gör sällan några misstag. Dessutom är jag bra i luftspelet och har bra kommunikation med backlinjen, säger Andreas Samuelsson och ler.
Kontraktet med Oddevold sträcker sig över ett år. Oddevold har i dagsläget 16 kontrakterade spelare.
– Det har aldrig sett så bra ut vid den här tidpunkten på året och det är vi nöjda med. Just nu har vi sex spelare på provspel och vi för diskussioner med ytterligare några, som inte behöver provspela, berättar Johan Ederwall.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se