Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Jan Bertén, stormarknadschef för Coop på Torp, ser ljuset i tunneln. Snart är den nya butiken färdigbyggd.

Satsar på saluhallskänsla på Torp – vill skapa matglädje

Det börjar dra ihop sig ute på Torp köpcentrum. Under första kvartalet nästa år slår Stora Coop upp portarna till den helt nybyggda butiken. "Det första kunderna kommer mötas av blir en restaurang och en stor saluhallsdisk på 50 meter", berättar Jan Bertén, stormarknadschef för Coop på Torp.

Även om en del arbete återstår så ligger en tydlig förväntan i luften. Inne i Stora Coops lokaler, alldeles intill rullbandet som kommer gå till den nya parkeringen på taket, står Jan Bertén och längtar.

– Det är så roligt. Visst, det är mycket jobb och det har varit en utmanande period både för personal och kunder, men vi ser ljuset i tunneln. När allt blir klart kommer vi bli mer lättillgängliga och det kommer bli jättebra.

Luftig och modern butik

Coop Forum är snart ett minne blott. Den stora lokalen kommer blåsas ut och ge plats åt nya butiker – bland annat flyttar Systembolaget tillbaka till den delen av Torp. Och allra längst ut på köpcentret, närmast E6, går nu färdigställandet av nya Stora Coop in i sitt slutskede.

I väntan på nya butiken  ta del av Coops erbjudanden på Torp här!

– Här ser vi snart en luftig och modern butik där matglädje, hållbarhet och lokal mat kommer vara tre ledstjärnor i butikens erbjudande, berättar Jan Bertén.

Målsättning att bli en mötesplats

Just matglädje, och att inspirera människor till att laga mat och våga prova nya smakkombinationer, är också huvudingrediensen i satsningen på den saluhallskänsla Coop vill skapa direkt innanför dörrarna.

En 50 meter lång saluhallsdisk och en ny restaurang kommer möta Stora Coops besökare när butiken öppnar under första kvartalet nästa år.

– Vår 50 meter långa saluhallsdisk kommer fyllas av restaurangens egenproducerade rätter, grillat, ostar, delikatesser, fisk och skaldjur. Min målsättning är att den nya butiken blir en mötesplats för människor som uppskattar god mat och som söker inspiration för vad de ska äta varje dag, förklarar Jan Bertén.

Välplanerad butik

Granne med saluhallsdisken – Jan säger att den kommer bli maffig – byggs ett bageri. Här ska allt bakas från grunden.

– Vi kommer gå "all in" på bageriet. Vi kan sätta vår egen prägel på det vi bakar och det ska bli spännande. Man ska mötas av dofter och inspireras när man kommer in till oss.

Uppe på taket byggs parkeringsplatser för runt 250 bilar.

När det gäller själva butiken så kommer den till ytan vara något mindre än dagens Coop Forum. Men det kompenseras enligt Jan Bertén av en bättre planerad lokal med ett stort utbud av varor.

– Att få vara med om att öppna en helt ny fräsch butik är en unik upplevelse, det ska bli jättetrevligt.