Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Rengöringsteam. Adam Bardh, Benjamin Starke, Yves, Joel Hansson och Sebastian Granath gjorde fint i nya varmlagret hos Scanfast AB. Foto: Ronny B Nilsson

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Scanfast AB växer så det knakar

Årets företagare för 2013 i Uddevalla är Jim Kleveros och Reine Carlsson med delägare som utvecklat Scanfast AB, inne på gamla varvsområdet, till dagens volymer.

De får priset för att deras expansion, enligt företagarna, är en inspiration för andra företag i Uddevalla som vill växa. Företaget startades 1987 av Jim Kleveros far Roger Kleveros. Under flera år har Jim byggt vidare och sålt andelar av verksamheten vidare till anställda i företaget.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

2012 hade Scanfast växt ur sina gamla lokaler och flyttade in i gamla varvslokaler som de köpt av Mattsson-koncernen och sedan renoverat.

– Vi bygger ett ungt team säger Jim Kleveros och berättar att en tredjedel av de 38 anställda är under 30 år.

Han bedömer att omsättningen blir 75 miljoner kronor i år. Målet är fortsatt expansion.

Affärsidén är att utveckla och sälja maskiner för bygg- och träindustrin, till exempel spikpistoler, kompressorer, skruvdragare, och sågar. Spik, skruvar, klammer och dyckert finns också den 130 sidor tjocka produktkatalogen.

– Förr sålde vi till återförsäljare och grossister, men nu har vi införlivat en del av den verksamheten, säger Jim Kleveros och hejar på anställda i de stora hallarna när vi visas runt.

Här finns också en spe-ciell sida hos företaget, signerad Jim Kleveros, som låter arbetshandikappade praktisera regelbundet i hallarna. När vi är på besök möter vi ett arbetslag från Ardmore dagcenter som tar sig an städningen med entu-siasm.

– Det är oerhört värdefullt för dem att få jobba praktiskt en del, säger Anders Berg som för dagen är gruppens arbetsledare.

Jim Kleveros glädjer sig helt tydligt också åt den här verksamheten. Utanför hallarna och lagren i Uddevalla, som är välfyllda, tar Scanfast marknadsandelar ända upp till Stockholmstrakten. Allt fler säljare (23 av 38 just nu) rekryteras och Kleveros talar om vikten av att rekrytera rätt personligheter, för att bygga teamkänsla.

Stämningen verkar god. Expansionen fortsätter. För några år sedan hade man bara sex anställda.