Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

SD-politiker från Färgelanda riskerar uteslutning

Politikern Jan Sohls (SD) från Färgelanda har under ett inlägg skrivet av Jimmy Åkesson, kommenterat att man ska sprida grisblod och slaktavfall på ställen där muslimer samlas.

P4 Väst rapporterade imorse att Jan Sohl (SD), fullmäktigeledamot i Färgelanda, skrivit att man ska sprida ut grisblod och slaktavfall på ställen där muslimer samlas.

I slutet av december delade Jan Sohls Jimmy Åkessons Facebookinlägg angående terrordådet i Berlin. Där skriver Jimmy Åkesson att Sverige ska stå starkt mot Terrorism. Jan Sohl svarade på en kommentar på inlägget att hans förslag är att man ska sprida grisblod på platser där Muslimer samlas.

"Mitt förslag är ju att vi ska börja med grisblod och slaktavfall från grisar och sprida det överallt där muslimer samlas sen tar vi nästa steg när dom blir förbannade och attackerar oss, för då blir det självförsvar och det tillåter lagen"  kommenterade han. 

– Vi ser allvarligt på det här. Det är ingenting som jag eller mitt parti står för. Det han har skrivit är bedrövligt, säger Matheus Enholm, distriktsordförande för Sverigedemokraterna Västra Götaland Norra.

Vidare berättar han att det finns en risk att Jan Sohl kommer att uteslutas ur partiet på grund av det han har skrivit på Facebook.

– Vi har skickat ett personärende till medlemsutskottet, så får de besluta huruvida Jan Sohl får vara fortsatt medlem i partiet.

P4 Väst pratade med Jan Sohl under lördagen men han ville då inte kommentera det han har skrivit. Bohusläningen har vid flera tillfällen sökt Jan Sohl för en kommentar, utan att lyckas.