Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Defensiv och offensiv. Båda har imponerat på försäsongen. Nu är mittbacken Petter Björlund, 24, och offensive yttermittfältaren Ken Sema, 20, helt klara för spel med Ljungskile den kommande säsongen.

Sema och Björlund klara

Ljungskiles trupp börjar ta form allt mer. Nu har klubben gjort klart med Ken Sema och förlängt med Petter Björlund. Dessutom gav Robin Iglicars magnetröntgen positiva besked och Korab Bakraqi är på väg tillbaka.

Ljungskile. Vid en presskonferens på torsdagen presenterade Ljungskile ytterligare två spelare. Ny är offensive yttermittfältaren Ken Sema, 20 år, senast i Sylvia i division 1 dit han var utlånad från IFK Norrköping. Han har provspelat med Ljungskile de senaste veckorna och gjorde mål i träningspremiären mot Häcken.

Sema har kommit överens med LSK om ett treårskontrakt och går gratis eftersom han var kontraktslös.

Offensivt tillskott

Tränaren Tor-Arne Fredheim har imponerats av Semas kreativa spel och ser honom som ett viktigt tillskott till LSK:s offensiva spel. Dessutom har han en vass vänsterfot och kan spela på båda kanterna.

– Han är en väldigt skicklig spelare en mot en, vilket han har visat i träningsmatcherna. Jag ser otrolig potential hos honom och hoppas att han kan utvecklas här, säger Tor-Arne Fredheim.

Sema och Fredheim känner varandra lite sedan tiden i Norrköping. När han kom till LSK kände han snabbt att det var rätt klubb för honom.

– Det kändes väldigt intressant när de hörde av sig, och efter att ha bekantat mig med klubben var det inget svårt val. Jag bestämde mig rätt snabbt, säger han.

Han framhåller just kreativiteten som sin främsta styrka.

– Jag tycker om att ha mycket boll och göra det oväntade.

Naturlig ledare

Den andra huvudpersonen är mittbacken Petter Björlund, som har skrivit på för ett nytt år med klubben. LSK gjorde klart tidigt att man ville behålla Björlund, som dröjt med besked.

Tor-Arne Fredheim ser honom som den naturlige ledaren i ett relativt orutinerat försvar, något som 24-årige Björlund trivs med.

– Jag ser bara positivt på det och jag tror att det kommer utveckla mig. Patrick (Hopkins) gjorde det bra förra året och eftersom han var så dominant blev det att jag anpassade mig lite. Men nu finns det mer plats för mig, säger han.

Tillskotten innebär att Ljungskile kan få lite arbetsro med drygt två veckor kvar till första tävlingsmatchen.

– Det känns skönt att ha gjort klart med de här spelarna, och vi behöver inte stressa längre. Vi har två backplatser kvar att fylla, men vi ska vara noga innan vi slår till, säger Fredheim.

Bakraqi gör maxtest

En annan glädjande nyhet för LSK är att Robin Iglicars magnetröntgen såg bra ut, och därmed kan han gå in i träning. Dessutom svarar Korab Bakraqi positivt på fysträningen och ska nu testas ytterligare.

– Nästa vecka ska vi göra ett maxtest. Iglicar är längre ifrån. Det är svårt att säga när han kan vara tillbaka, men det dröjer nog en månad innan han kan träna med boll, säger lagets fystränare Johnny Drottz.

Värvningen av Sema gör att Robert Bagger är helt ute ur bilden. Inte heller provspelande mittbacken Jasmin Mecinovic är aktuell längre.