Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Fotbollssäsongen närmar sig. På måndagen drog försäsongsträningen i gång både för Ljungskile och Oddevold. En av sex testspelare i Ljungskile var innermittfältaren Erik Berthagen från Gais (utlånad till Utsikten förra säsongen). Här syns han tillsammans med Rikard Nilsson och Aleksandar Kitic under ett av träningsmomenten.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Sex testspelare i träningspremiären

Svenska cupens gruppspel drar i gång redan första helgen i mars. Det ändrar förutsättningarna rejält för Ljungskile. – Vi måste ha ett samspelt lag mycket tidigare än normalt, säger tränaren Tor-Arne Fredheim.

På måndagseftermiddagen drog han i gång försäsongsträningen på konstgräset vid Markbygg arena. På plats var bekanta namn som Aleksandar Kitic, Petter Björlund, Robert Bagger, Robin Iglicar och Rikard Nilsson, men också flera nya namn.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Bland annat var målvakten Samuel Dircher senast i norska Alta IF på plats. Dircher är 24 år och kommer ursprungligen från Kungshamn. Efter gymnasiet flyttade han till Norge där han spelade för Start i Kristiansand i två år. De senaste tre åren har han spelat för Alta IF som åkte ur Addecco-ligan i år.

– Jag är helt enkelt sugen på att spela i superettan. Detta är min första träning med Ljungskile, säger han.

Nilsson tillbaka

Sex testspelare totalt var på plats (se faktaruta), allt från målvakt, innermittfältare till yttermittfältare och anfallare. Även Sandeep Mankoo var där. Han är inte kontrakterad ännu, men en spelare som Ljungskile vill ha.

– Alla som är här i dag är sådana spelartyper som vi behöver. Vi ska göra en utvärdering sedan och se vilka som är aktuella att skriva kontrakt med, säger Tor-Arne Fredheim.

Ytterbacken Rikard Nilsson är tillbaka i träning efter fotskadan han opererade förra säsongen.

– Han fick ett litet bakslag efter operationen och kör så mycket han kan. Men vi räknar med att han är tillbaka på allvar snart, säger Fredheim.

Josemar och Genalvo är ännu inte tillbaka från Brasilien, men ansluter i nästa vecka. Patrick Hopkins joggar lätt och kör fortfarande rehabträning för sin opererade axel.

Ljungskile är fortfarande intresserade av fler spelare än de som testspelade i går. 22-årige Faton Buzuku från Selånger är fortfarande aktuell exempelvis.