Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Nimrods organisation. Robert Andersson, Martin Andersson, Johan Hanson, Jan Olsson, Christina Persson och Gert Jeppsson.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Siktet inställt på succé för Nimrods skyttar

I juli avgörs Skandinaviska mästerskapen i Compak Sporting i Uddevalla. VM-fyran och tvåfaldige SM-guldvinnaren Martin Andersson är både svenskt medaljhopp och tävlingsarrangör i skytteklubben Nimrod.

Representanter från Norge, Danmark och Sverige har för första gången träffats gemensamt på Nimrods skyttebana och diskuterat strategin inför det första Skandinaviska mästerkapet någonsin i Compak-skytte.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Sett till deltagarantalet, blir arrangemanget det största på Nimrod sedan 1990 när EM hölls här, säger Jan Olsson i Nimrods organisation.

Totalt kommer 180 skyttar, 60 från varje land, att göra upp om medaljerna. John Hansen, president för FITAC:s Compak-sektion var på plats för att bland annat se över boendevillkor och diskutera tävlingsfrågor inför mästerskapet.

– Vi vill presentera ett proffsigt arrangemang för alla deltagare som kommer hit, och som efteråt kan känna sig nöjda – oasvett hur det gått resultatmässigt. Det är viktigt att presentera bra banor, säger hemmaskytten Martin Andersson.

Vilka faktorer blir viktiga för ett lyckat arrangemang?

– Vädret har så klart stor betydelse. Även om vi inte kan påverka det så spelar det en stor roll för tävlingen. En bra resultathantering är också jätteviktig. Maten ... Det kommer att bli långa tävlingsdagar och då gäller det att maten håller bra nivå. För föreningens skull är det viktigt att vi kan visa upp ett bra facit, säger Andersson.

Anneli Gullstrand, representant från svenska Compak-shooting sektionen, ser positivt på förberedelserna.

– Månaderna går fort. Det känns bra att vi har haft ett ömsesidigt möte med god framförhållning, säger hon.

Tävlingen pågår mellan den 29-31 juli.