Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Skäringer har gjort Sverige gladare

Håkan Hellström, Magnus Härenstam och Brasse Brännström och Astrid Lindgren är bara några av underhållarna som har tilldelats Lisebergsapplåden genom åren. I år var det komikern Mia Skäringers tur att ta emot priset.

Bronsstatyetten, signerad Astri Berman Taube, har delats ut till "någon som gjort Sverige gladare" sedan 1979 och i år var det alltså Mia Skäringers tur.

"Med sin insiktsfulla och självutlämnande humor, där allt inte behöver vara kallt och ironiskt, smart eller snabbt, har hon fått svenska folket att skratta och gråta. Hennes djärva öppenhet, musiksinne och scennärvaro når fram oavsett scen eller media. Hon levererar en explosion av humor och allvar som både berör och berikar. Blandningen av klarhet och sårbarhet är lika roande som oroande", löd motiveringen.

Priset delades ut av Lotta Engberg i direktsändningen av "Lotta på Liseberg" på måndagskvällen. Till stående ovationer intog Mia Skäringer scenen för att ta emot sitt pris.

- Jag är väldigt rörd, sade hon.

Efter att ha tagit emot priset bjöd hon den regnblöta publiken ett framträdande med Håkan Hellströms "Du kan gå din egen värld".

Förra året gick Lisebergsapplåden till Jonas Gardell.