Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Patrick Hopkins har fått tre nya landsmän i omklädningsrummet.

Spelet tog dem över Atlanten

Mellan Chicago och Ljungskile är det drygt 600 mil. Det är en lång resa mellan miljonstaden och den lilla byn på fjället. Ändå har fyra fotbollsspelare tagit sig över Atlanten för att söka fotbollslyckan i LSK.

Patrick Hopkins gör sitt andra år i Ljungskile SK och har till säsongen 2013 tagit över lagkaptensbindeln. Två mål har det blivit för mittbacken i superettan hittills, båda på straff.

Under sommaren var han också med och ordnade en träningsmatch för klubben. Tre spelare i motståndarlaget från Chicago har efter det skrivit kontrakt med LSK. Aaron Nichols, Paul Tracy och Patrick McMahon.

Man kan verkligen säga att Patrick Hopkins har en fot med i mycket för Ljungskile.

"Fått chansen av LSK"

– Tor-Arne har frågat mig hur de är och eftersom jag känner dem så kunde jag hjälpa till. Förhållandet mellan klubbarna (Ljungskile och Hopkins förra klubb, Bridges FC) gör det lätt att anpassa sig. Som fotbollen är i USA är det svårt att komma vidare, man får ta en annan väg och Ljungskile har gett oss chansen, säger Ljungskiles lagkapten.

Av de tre nya amerikanerna känner Patrick Hopkins två sedan tidigare.

– Jag kände Pat och Paul tidigare från träningen hemma under vintern med Bridges. De spelade bra mot oss och fyllde behovet av den typen av spelare vi behövde nu. Det fungerade väl för dem, säger Hopkins.

Arbetstillstånd klart

Fyra spelare, inte bara från samma land utan också från samma stad. Och den lilla amerikanska gruppen på västkusten kan bli större. Om den nu provspelande Alassane Kane lyckas övertyga tillräckligt för ett kontrakt. Kane kommer dock inte från Chicago utan från Georgia.

I dagarna har också de sista papprena blivit klara med arbetstillstånden för Tracy, Nichols och McMahon. Det gör att Ljungskile äntligen får lite bredd med sig till helgens match borta mot Hammarby.

– Jag vet att de är redo, de ser fram emot att spela och prestera. De har kvaliteter och har redan gjort skillnad på träningen, tycker Hopkins.