Jubel. Joel Karlsson och Niclas Wackfelt klappar om varandra efter ett av UHC:s mål i segermatchen mot Mjölby.

Än finns chansen för UHC

Uddevalla HC hade problem med HF Mjölby, men vann ändå med 7–4 till slut.

|

– Gott att vi kunde stänga matchen, säger tränaren Adam Gistedt.

Efter att ha vänt till seger 5–4 mot HC Wettern uppe i Vadstena senast, stötte Uddevalla HC på en ny motståndare från Östergötland på söndagseftermiddagen.

Bottenlaget HF Mjölby eller "Svartåns hajar" som de också kallas, fick åka hem med en ny förlust i bagaget.

UHC vann med 7–4 efter att ha avgjort matchen med två snygga mål i slutperioden. Segern betyder att sjätteplacerade UHC bara är en poäng efter Stenungsund på femte plats och två poäng efter Tibro på fjärde plats.

– Det är skönt att vi fortfarande har chansen att komma bland de fyra bästa, säger Adam Gistedt som dock medgav att segern satt långt inne.

– Mjölby var var inte dåliga. Dom fick snurr på oss rejält ibland, speciellt i powerplay.

Målrik period

Första perioden i Fridhemshallen var riktigt målrik och slutade 4–2 i UHC-favör.

– Efter 4–2 kändes det ganska komfortabelt, men i andra bjöd vi in Mjölby genom att ta en del utvisningar, konstaterade Adam Gistedt och kollegan Joakim Holm.

Det som kändes som en enkel resa för hemmalaget blev plötsligt en tung uppförsbacke. Mjölby lyckades både reducera till 4–3 och kvittera till 4–4 innan UHC åter tog ledningen. Det var Joel Karlsson som gjorde 5–4 i fem mot tre i slutet av den andra perioden.

Bra defensivt jobb

I slutperioden ökade Jonas Johansson på till 6–4 och Jesper Eckers kunde snyggt göra 7–4 efter att ha blivit frispelad av Johan Wackfelt.

Eckers och Wackfelt var som vanligt två viktiga spelare i UHC:s offensiva spel men Joakim Holm och Adam Gistedt ville också berömma defensiva spelet.

Speciellt spelet i numerärt underläge.

– Niklas Wackfelt och William Frölin gjorde ett jättejobb i boxplay, berömmer tränarna.

För Uddevalla HC:s del återstår nu halva Alltrean. Den 25 januari är det dags för nästa viktiga match då UHC åker till Trollhättan för att spela Trestadsderby.

Uddevalla HC-HF Mjölby 7–4 (4–2, 1–2, 2–0)

Målen: Första perioden: 1–0 Jesper Eckers (assist Mikael Thomasson/Johan Wackfelt). 1–1 Jacob Karlborg spel fem mot fyra. 2–1 Mikael Thomasson (Jonas Johansson). 2–2 Linus Karlsson. 3–2 Niklas Stenblock (Jesper Eckers/Joakim Cederholm). 4–2 Niclas Wackfelt (Mikael Thomasson/Niklas Stenblock. Andra perioden: 4–3 Fredrik Borg spel fem mot fyra. 4–4 Jacob Karlborg. 5–4 Joel Karlsson. Tredje perioden: 6–4 Jonas Johansson (Mikael Thomasson/Felix Andreasson). 7–4 Jesper Eckers (Johan Wackfelt/Joel Karlsson.