Linn Nilsson.
Linn Nilsson.

Även Linn Nilsson klar för terräng-EM

När EM och JEM avgörs i terr­änglöpning skickar Sverige sin största trupp sedan 2008. Tre bohuslänska löpare är på plats.

ANNONS
|

Bohusläningen har tidigare berättat att såväl Meraf Bahta från Hälle IF och NM-trean Mikael Ekvall, Strömstad LK tagits ut. Bahta – som i helgen vann ett lopp i Nederländerna – Napoleon Solomon, Turebergs FK – pekas ut av landslagsledaren Lorenzo Nesi som Sveriges främsta medaljkandidater 10 december i slovakiska Samorin.

Årets EM är Bahtas första internationella mästerskap sedan 2014.

– Oerhört kul att ha Meraf Bahta tillbaka i laget, säger Lorenzo Nesi till Svensk Friidrott.

Totalt har 19 löpare tagits ut.

– Det är en stor och bred trupp. 15 individuella starter har vi inte haft sedan 2008. Efter många diskussioner fastnade vi för att skicka tre lag och det är också första gången sedan 2008 vi har mer än två lag, säger Lorenzo till friidrott.se.

ANNONS

Vid sidan av lagen för män, pojkar 19 och kvinnor 22 skickar Sverige ett mixat stafettlag och där har Hälle IF fått med ännu en löpare, nämligen Linn Nilsson. Nilsson bildar lag med Andreas Almgren och Hanna Hermansson från Tureberg samt Jonas Leanderson från Malmö. Herrlaget, där Ekvall är uttagen, är med för första gången på nio år.

Med i den svenska truppen finns också landslagstränaren Ulf Friberg från Hälle IF som därmed har tre representanter i mästerskapet.

Vid fjolårets terräng-EM var Napoleon Solomons sjätteplats Sveriges bästa placering medan Meraf som inte sprungit terräng-EM på några år har en bronsmedalj i behåll från senast hon ställde upp (2014).

ANNONS