Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
På måndagen slog Hällelöparen sitt tidigare personliga rekord på 1.51,22 som han sprang i Nordenkampen i vintras.  Bild: Josef Åberg
På måndagen slog Hällelöparen sitt tidigare personliga rekord på 1.51,22 som han sprang i Nordenkampen i vintras. Bild: Josef Åberg

Åbergs snabbaste lopp i karriären: "Riktigt roligt"

Först slog han personligt rekord i Belgien på lördagen. Bara två dagar senare kunde Hällelöparen Benjamin Åberg slå till med ett nytt rekord i Varbergs GP-tävling.

När Grand Prix i friidrott, som är den svenska friidrottens elitserie, arrangerades för första gången i Varberg på måndagen var det i näst intill perfekta väderförhållanden. Det bidrog till att det slogs mängder med personliga rekord under dagen.

En av de som överraskade mest var Benjamin Åberg, Hälle IF, på distansen 800 meter. Det var första gången som han sprang en A-final på en GP.

– Riktigt roligt att kunna prestera på den nivån trots att jag hade väldigt sega ben den dagen, säger Hällelöparen som på lördagen var i Belgien och sprang ett lopp. Då slog han till med ett nytt personligt rekord.

Han satte sig sedan på flyget mot Sverige och på måndagen var det dags att springa igen.

– Det var nog första gången som det var positivt att det kändes lite halvdåligt i kroppen.

För Benjamin Åberg slog till med karriärens snabbaste lopp på tiden 1.51,08, som innebar en fjärdeplats i loppet. Hällelöparen slog även sitt tidigare personliga rekord på 1.51,22 som han sprang i Nordenkampen i vintras.

Fjärde bästa genom tiderna

En merit är också att, genom tiderna i Bohuslän-Dal, är det endast Johan Rogestedt, Rizak Dirshe och Lars-Åke Joelsson som sprungit snabbare än Åberg.

– Det är väldigt stort att vara bland de fyra bästa genom tiderna. Men detta är bara början. Jag kommer att köra på och hoppas kunna nå min drömgräns på under 1.50, säger han.

Men Benjamin Åberg var inte den enda löparen från Hälle IF som presterade på GP-tävlingen.

Sharmarke Ahmed, som tävlade på samma distans som Åberg, vann B-finalen på tiden 1.56,75, vilket också är ett personligt rekord för honom.

På 3000 meter för kvinnor vann Hälles senaste löparstjärna på damsidan, Samrawit Mengsteab. Även hon slog till med nytt personbästa på tiden 9.19,45. Tillsammans med Meraf Bahta, Linn Nilsson och Jenny Frame har hon den fjärde bästa tiden genom tiderna för Bohuslän-Dal.

Ett positivt besked för dagen var att Linn Nilsson gjorde comeback efter sin skada. Det var under ett träningsläger i USA i början av sommaren som Linn fick en stressfraktur och har inte kunnat tävla sedan dess. På distansen 3000 meter för kvinnor slutade hon fyra på tiden 9.35,74.