Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/9

Ålevik open – en sandig och solig succé

Sol, sand och bollar. Vad kan gå fel?

I helgen genomfördes beachvolleybollturneringen Ålevik open i Lysekil, en tävling som vuxit till en tradition sedan starten 2010.

– Alla var supernöjda, säger Sebastian Jönsson som sedan 2016 tillsammans med sina bröder och vänner står för arrangemanget.

25 fyramannalag var anmälda till den tionde upplagan av amatörturneringen på Åleviks tre beachvolleyplaner där lagen själva får ta ansvaret för att döma matcher när man själva är spellediga.

Alla är välkomna att delta så nivån på deltagarna skiftade från rena nybörjare till spelare med landslagsmeriter, men Ålevik open är inte främst för den sportsliga prestationen utan för en kul dag tillsammans.

– Det är bara glada miner, ja nästan i alla fall. Det är klart att vinnarskallen tar över ibland, men det håller sig på en bra nivå och många av lagen kommer tillbaka, säger Sebastian Jönsson.

För att turneringen ska kunna behålla sin breddkaraktär finns vissa begränsningar för hur lagen sätts samman. I varje lag får det maximalt bara finnas en licensierad volleybollspelare som varit aktiv de två senaste åren.

– Många är ju riktigt duktiga, men det får inte bli för hög standard, säger Sebastian Jönsson.

Segrande laget blev Power Boys från Lysekil.

Den här gången var de yttre förutsättningarna de bästa tänkbara och det kom också till lite publik till banorna.

– Ja, nu har vi haft tre år på raken med bra väder, men första året vi arrangerade var det storm och regn.