Många selfies. Mikael Appelgren ställde gärna upp med sina fans. Här Kroppskulturs Albin Viktor som även fick medalj av ”Äpplet” för segern i B-slutspelet för pojkar födda 2004.
Många selfies. Mikael Appelgren ställde gärna upp med sina fans. Här Kroppskulturs Albin Viktor som även fick medalj av ”Äpplet” för segern i B-slutspelet för pojkar födda 2004.

Årets bäste populär på Junicupen

Mikael Appelgrens säsong blir bara bättre och bättre. På lördagen utsågs han till Årets spelare. På söndagen var han på Junicupen.

ANNONS
|

Firandet efter det tyska ligaguldet har pågått väldigt länge och det var en trött Mikael Appelgren som kom hem Uddevalla i helgen, men inte tröttare än att han på söndagen gärna satte sig på cykeln och trampade ner till Rimnersområdet och avslutningen av Junicupen där han var ett hett byte för både unga och gamla handbollsälskare.

Han är stolt över utnämningen till Årets spelare.

– Det var lite svårt att ta in när man ser vilka legender som fått den här utmärkelsen genom åren. Nu är man en av dem, säger han efter att ha ägnat större delen av eftermiddagen åt att dela ut priser och inte minst ställa upp på selfies och skriva mängder av autografer.

ANNONS

– Det är helt ok. Jag vet ju själv hur det var att stå och hoppas på att få träffa spelare när man var liten. Själv har jag ju många minnen från Junicupen, och inte bara matcherna utan även allt runtomkring.

Utmärkelsen Årets spelare utses av en jury bestående av Svenska handbollförbundets landslagskommitté som tillsammans med förbundskaptenen Kristján Andrésson, har fattat beslutet med följande motivering:

”Enormt ansvar såväl i klubb- som landslaget, mognat till den finaste sort av spelare på sin position och sett till att hans lagkamrater fått skörda frukten av hans fina prestationer. Med sitt lugn och sin placeringssäkerhet var han en nyckelspelare under Sveriges fina VM och blev för andra året i rad tysk mästare. Årets spelare i svensk handboll på herrsidan heter Mikael Appelgren.”

– Det har ju varit ett fantastiskt år, konstaterar han själv inför den semester som nu inletts.

Den tyska mästartitel med Rhein-Neckar-Löwen som nyss säkrats var hans andra raka på två försök. Han har under året välförtjänt fått mycket beröm för sitt spel som gör att hans namn nu nämns bland världens främsta målvakter. Nu hoppas han på fortsatt framgång med klubben och det landslag som fått smeknamnet ”Young guns”.

Utmärkelsen Årets spelare tillkännagavs i samband med att Sverige spelade en betydelselös EM-kvalmatch där redan slutspelsklara Sverige besegrade Slovakien med 31–17 (14–7). Appelgren fick själv sitta på läktaren i den här matchen.

ANNONS

Det är inte första gången som en spelare från Kroppskultur fått priset. 1984 var det Peter Olofsson som fick plats i den svenska herrhandbollens fina församling. Andra målvakter som fått priset är bland andra Claes Hellgren, Mats Olson, Tomas Svensson, Mattias Andersson och Peter Gentzel.

ANNONS