Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Årsbästa och DM-medaljer på hög för Hälle

450 friidrottare från 18 föreningar kom till start när Bohuslän/Dalslands inomhus-DM avgjordes i Rimnershallen i helgen. För Hälle IF slutade det med hela 36 guldmedaljer.

Inomhus-DM för Bohuslän/Dalsland arrangerades samtidigt som Västergötlands motsvarighet och därför har en stor del av Västsveriges friidrottare passerat genom dörrarna till Rimnersvallen under helgen.

Hälle IF hade ett 50-tal aktiva på plats och hämtade hem hela 36 guldmedaljer. Bland andra tog elvaårige Noel Johansson två av dem.

Två resultat stack ut lite extra. Daniella Persson och Benjamin Åberg satte var sitt svenskt årsbästa i kula respektive 800 meter. Perssons främsta gren är diskus men hennes 14,19 är också över kvalgränsen till junior-EM i kula. Åberg sprang i sin tur på 1,53,86 vilket är den snabbaste tiden som någonsin noterats i Rimnershallen.

Guld blev det också till Hälles Tim Söderqvist i viktkastning där 19,50 är nytt personrekord. Monia Kristiansson slog till med F17-distriktsrekord i samma gren genom sitt 14,85-kast.