Belgien, som mötte Ryssland i S:t Petersburg, kommer inte att ladda i EM-orten igen på grund av den ökade smittspridningen i staden.
Belgien, som mötte Ryssland i S:t Petersburg, kommer inte att ladda i EM-orten igen på grund av den ökade smittspridningen i staden. Bild: Kirill Kudryavtsev/AP/TT

Ökad smittspridning oroar i S:t Petersburg

ANNONS

Smittspridningen av covid-19 är hög i S:t Petersburg. De ryska myndigheterna inför därför strängare restriktioner. Det som påverkar EM-matcherna i fotboll som spelas i S:t Petersburg är bland annat att det inte kommer att säljas någon mat i supporterzonerna.

Och Belgien, som ska spela sin sista gruppspelsmatch i den ryska EM-orten, har förändrat sin resplan. I stället för att resa direkt till S:t Petersburg från Köpenhamn efter torsdagens match mot Danmark, för att ladda inför Finlandsmatchen på måndag, åker Belgien tillbaka till sin bas i Tubize i Belgien.

"Vi har tvingats agera för att skydda våra spelare och ledare. Det blir träning i Tubize som är mer coronasäkert och där det finns bästa möjliga träningsförhållanden", skriver Belgiens fotbollsförbund i ett uttalande.

ANNONS

Sverige ska spela de två avslutande gruppspelsmatcherna i S:t Petersburg, mot Slovakien och Polen, men bestämde tidigare att återvända till basen i Göteborg mellan matcherna.

ANNONS