Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jhonas Enroth i OS förra säsongen. Arkivbild.

Örebro värvar VM-guldmålvakt

Bottenlaget Örebro gör en spektakulär värvning i slutspurten av SHL-säsongen. Timmarna innan transferdeadline gjorde klubben klart med VM-guldmålvakten Jhonas Enroth som närmast kommer från Dinamo Minsk.

Att förstärka på målvaktssidan var en ganska given prioritering, enligt Örebrotränaren Niklas Eriksson.

- Vi har känt över en längre tid att vi vill förstärka vår trupp och målvaktssidan har varit en naturlig del att titta på. Dels har vi legat lågt i räddningsprocenten samtidigt har vi haft en av våra målvakter (Eero Kilpeläinen) skadad. Det är viktigt att vi känns stabila på målvaktssidan inför avslutningen, säger Eriksson.

Jhonas Enroth har inte spelat i SHL sedan säsongen 2007–08, då med Södertälje, och har de senaste två säsongerna representerat Dinamo Minsk i KHL.

Enroth har gjort 153 NHL-matcher och var Tre Kronors VM-guldmålvakt i Globen 2013. Han tog också OS-silver 2014 och spelade i fjolårets OS-turnering i Pyeongchang då Tre Kronor åkte ut redan i kvartsfinal.

Enroth spelade med Dinamo Minsk på fredagskvällen och avslutade sejouren där med en förlust, 1–3 mot Dinamo Riga på bortaplan.

Trots att han spelade på fredagskvällen är tanken att han ska kunna spela i Örebros bortamatch mot Djurgården på lördagen.