Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Örebros målvakt Jhonas Enroth blev matchhjälte hemma mot Växjö. Arkivbild.

Örebros hemmaform intakt efter straffdrama

Örebros magiska form i Behrn arena håller i sig – 2–1 efter straffdramat mot Växjö innebär sjunde raka vinsten på hemmais. Samtidigt fortsätter närkingarna att plocka viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats.  

Örebro var förankrat i botten och hade det väldigt tungt före jul och i december sparkade ledningen tränarna. Niklas Eriksson tog över huvudansvaret och fick Jörgen Jönsson och Henrik Löwdahl som assisterande tränare.

Och nu leder trion ett Örebro som är i strålande form och har häng på en slutspelsplats. Laget föll förvisso i torsdags borta mot Frölunda, men hade radat upp fem trepoängare i följd innan dess.

- Jag är otroligt glad. Vi kommer från 5–1 i matcher och torskade sist mot Frölunda även om vi gjorde en bra match då. Men i dag kommer vi verkligen ut bra och har rätt energi, säger Jörgen Jönsson.

"Självförtroendet är på topp"

Och på lördagseftermiddagen kunde alltså publiken i ett nästintill slutsålt Behrn arena jubla över sjunde raka hemmasegern mot ett av seriens formstarkaste lag – Växjö – som inför mötet kommit upp i fyra raka trepoängare.

- Det är klart att självförtroendet är på topp och att man växer med segrar, säger Jörgen Jönsson.

- Det känns som att alla vet vad de ska göra och jag tycker att vi också lyckas spela utifrån den matchplan vi vill ha, tillägger han.

Knappt fyra minuter in i mittenperioden tryckte Nick Ebert in första målet i tom bur från snäv vinkel efter en tilltrasslad situation framför gästernas målvakt Viktor Andrén. Örebros hårdskjutande poängback Nick Ebert gjorde därmed sitt elfte mål för säsongen och är i delad ledning i backarnas skytteliga i SHL. Drygt tio minuter efter Eberts fullträff kvitterade Växjöforwarden Kris Versteeg, även han från svår vinkel, förbi en överspelad Jhonas Enroth i hemmalagets bur.

"Ska vara starkast hemma"

Men precis som första blev tredje perioden och förlängningen mållös. I straffläggningen klev sedan målvakten Jhonas Enroth fram och även Marcus Weinstock och Patrik Virta som båda satte sina straffar blev hjältar i hemmalaget.

- Vi är här och krigar varje dag. Jag tycker att vi på slutet, och med slutet menar jag de fem, tio senaste matcherna har haft en jäkla förmåga att spela 60-65 minuter och det har gett en jäkla framgång, säger Jörgen Jönsson.

TT: Sju raka hemmasegrar – ni trivs i Behrn arena.

- Det ska man göra. Sju raka är ju väldigt bra såklart. Men man ska vara starkast hemma och det är de flesta lagen.