Trots den tidiga utvisningen på Östers Mario Vasilj vann man mot Gais med 2–0. Arkivbild.

Öster upp på kvalplats efter seger

Öster jagar allsvenskan. Med en man mindre slog man Gais hemma med 2–0 och klättrar tillfälligt upp på en kvalplats till allsvenskan.

|

Öster smiter tillfälligt förbi Helsingborg i superettan och avancerar upp på kvalplatsen. Växjöklubben plockade hem tre poäng när Gais var på besök.

Hemmalaget åkte tidigt – efter knappa 17 minuter – på en utvisning sedan Mario Vasilj dragit på sig sitt andra gula kort efter en närkamp mot Dusan Djuric.

Det skulle inte hejda Öster som skulle visa sig vara långt ifrån bräckligt bakåt.

När matchklockan tickade upp mot 40 minuter gjordes ytterbacken Simon Strand ned i Gais straffområde och hemmalaget tilldömdes straff. En som Karl-Johan Lindblad förvaltade väl och skickade in ledningsmålet. En ledning Öster aldrig släppte, trots manfallet. Östers David Johannesson satte på tilläggstid punkt för matchen när han frispelades och iskallt satte 2–0.

I bottenkampen plockade Norrby hem tre viktiga poäng borta mot Syrianska. Det blev en målrik historia där Boråsklubben tappade en 3–1-ledning till 3–3. Syrianska-anfallaren Mattias Genc gjorde bland ett hattrick, men förgäves. Norrby fick sista ordet och Nicklas Savolainen kunde, i slutskedet av matchen, fastställa resultatet till 4–3.

Det betyder att Norrby och Syrianska byter plats med varandra i tabellen: Norrby till 12:e och Syrianska trillar ned till 13:e.