Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Patricj Kpozo, höger, lämnar AIK för Östersund. Arkivbild.

Östersund värvar från AIK

Ytterbacken Patrick Kpozo har haft svårt att slå sig in i AIK:s trupp den här säsongen. Nu lämnar han klubben för seriekonkurrenten Östersund. Kontraktet är skrivet på tre och ett halvt år.

- Han har egenskaper och attribut som vi hoppas att han kan utveckla ytterligare hos oss. Han passar in i vårt sätt att spela nu och framöver. Jag skulle inte säga att han är lik någon annan spelare vi har. Han tillför laget lite annorlunda egenskaper, säger Östersunds klubbchef Daniel Kindberg till osdsport.se.

Kpozo – som anlände till AIK sommaren 2015 – hann göra 18 tävlingsmatcher för klubben. Men nu i våren var han utlånad till norska Tromsö.

"Vi har inte fått den utveckling varken Patrick eller vi hade hoppats på därför väljer vi att sälja med en konstruktion som gör att om hans potential når en högre nivå så finns det ekonomiska uppsidor framöver. Vi önskar Patrick all lycka framöver", säger AIK:s sportchef Björn Wesström i ett pressmeddelande.

Patrick Kpozo ser fram emot nya utmaningar i Östersund:

- Det känns fantastiskt att vara här och det här är en klubb där jag kan utvecklas ytterligare. Jag gillar verkligen deras sätt att spela fotboll, säger han till osdsport.se.