Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Stina Nilsson hade vallaproblem i sitt sista Tour de Ski-lopp.

Østberg vann – men tyngre för Nilsson

Vallastrul gjorde att de svenska damerna hade stora problem under den fjärde etappen av Tour de Ski. Stina Nilsson blev bästa svenska på tionde plats, 56,6 sekunder efter segrande Ingvild Flugstad Østberg.

På nyårsdagen var Stina Nilsson överlägsen och vann sin andra sprint i Tour de Ski. Men när det vankades tio kilometer masstart i tyska Oberstdorf under onsdagen blev det en tråkigare historia.

Nilsson hade stora problem med skidorna och var tidigt borträknad från tätstriden. Flera gånger under loppet fick svenskan stanna till och försöka stampa bort snö från skidorna.

"I dag missade vi lite"

Till slut åkte hon in på tionde plats, dryga minuten efter segrande Østberg.

- Jag kände att jag inte riktigt hade material under fötterna i dag som gav mig rättvisa. Det är jättefrustrerande när man nästan blir rädd för att vricka fötterna då det är så mycket snö under dem. Jag vet att vallarna försökt lösa det så bra som möjligt för oss, men i dag missade vi lite. Nu ser jag fram emot att komma hem och landa lite, säger Nilsson till SVT Sport.

Nilsson har tidigare meddelat att hon avbryter Tour de Ski efter dagens lopp.

Ingvild Flugstad Østberg var genomgående i täten och ledde den åtta åkare stora tätklungan efter drygt halva loppet. En klunga som på upploppet hade förvandlats till en duell mellan ryskan Natalja Neprjajeva och Østberg.

Där var norskan starkast, om än knappt. Østberg vann med endast 0,1 sekund före Neprjajeva. Anastasia Sedova blev trea, 5,3 sekunder efter Østberg.

Østberg kopplar grepp

Jessica Diggins ledde sammandraget i Tour de Ski inför etappen. Men amerikanskan hade precis som svenskorna problem i spåren och blev elva, 58,4 sekunder efter Østberg. Därmed tar norskan över totalledningen.

Moa Molander Kristiansen blev 25:a, Lisa Vinsa 27:a, Mia Eriksson 38:a och Maria Nordström 41:a.