Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
ETABLERAD. Med 22:a plats och sju under par blev Marcus Kinhult fjärde bäste svensk i tävlingen Bild: DAVE WINTER

22:e plats avslutade touråret – som börjar om direkt

Marcus Kinhult från Skaftö har nu definitiv etablerat sig i den europeiska toppgolfen – och utvecklingen fortsätter.

I veckan har Skaftögolfaren själv klivit in bland de tävlande för första gången och har där ställts mot några av världens främsta, som Henrik Stenson och Rory McIlroy.

– Spelet i Dubai har varit okej. Under lördagen fungerade inte utslagsspelet. Under söndagen fungerade det, men då falerade puttningen så det blev ingen utdelning, säger Marcus pappa Mikael.

Med 22:a plats och sju under par blev han fjärde bäste svensk i tävlingen och det bara några slag bakom Alex Norén på nionde plats och Henrik Stenson samt Alexander Björk på tolfte plats.

Hans sex senaste placeringsresultat på touren är därmed 20-48-22-30-71 och 22.

– Sammantaget har det varit en bra säsong och erfarenheterna från de senaste åren har utvecklat honom som golfare. Han har tagit stora steg framåt. Nu är han på en ny plattform och har etablerat sig på touren, säger Mikael Kinhult som just skickat Marcus vidare till Hong Kong där nästa säsong inleds redan på torsdag.

– Men sedan blir det sju veckors ledigt för helgerna. Dessutom ska han flytta till eget boende på Skaftö så avbrottet kommer lagom.

I Dubai vann Danny Willett, svensk på moderns sida, efter fina 18 slag under par, mer än två och ett halvt år sedan Willetts senaste seger, i US Masters på Augusta. Närmast och två slag bakom var landsmannen Matt Wallace och amerikanen Patrick Reed.

Totalsegern i Race to Dubai gick väntat till italienaren Francesco Molinari som blev 26:a i finaltävlingen, men det räckte ändå för att vinna.