Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

450 personer löpte i solen

I samband med Ljungskiledagen i lördags arrangerades också Ljungskileslingan som lockade 450 löpare i alla åldrar.

Det populära motionsloppet som arrangeras av Ljungskile FK och Hälle IF blev en succé i sommarvärmen och tävlingsledaren Martin Burrows var så klart mycket nöjd med dagen.

– Det var en fantastisk dag med strålande sol och många glada miner.

Det fanns fyra olika sträckor att välja mellan: en, tre, fem eller tio kilometer. Ljungeskileslingan har anordats sedan 1994 och är sedan 2004 en del av Ljungskiledagen. Årets 450 löpare innebär deltagarrekord.

Först ut var centrumloppet på en kilometer som barn under 12 år sprang. Ungefär 250 barn kom till start och allra snabbast blev Hällelöparna Algot Wedberg, som sprang på 3,15, och Nelly Elned som sprang i mål på 3,24.

För ungdomarna under 16 år gick trekilometersloppet runt en tuff bana runt Valåsberget. Segrare blev Viktor Wahlgren, Mölndals AIK, med tiden 10,37, och Hälles Tilda Knauer som sprang i mål på 11,41.

Arrangörsklubben Hälle tog också dubbel seger i loppet på fem kilometer. Merhawi Seyfu vann herrarnas lopp med tiden 16,28 och snabbast i damernas lopp var Samrawit Mengstaeb. Hon sprang i mål på 19,07.

Tiokilometersloppets segrare blev Hällelöparen Samuel Fitsumbrhan med 32,57 och Lina Andersson från Kungälv med tiden 43,39.

– Samuel som vann tio kilometer för herrarna satte nytt personbästa med lite drygt två minuter. Det är alltid kul med bra resultat men framförallt är det helheten som gör dagen så fin. Mycket folk rörde sig i Ljungskile och vi är jättenöjda, säger Martin Burrows.