Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Isac Lundeström tågar ut från junior-VM. Var han fortsätter säsongen är oklart.

AHL eller Luleå för Lundeström

Svenske forwarden Isac Lundeströms framtid är oviss efter JVM-uttåget. Antingen stannar han i AHL hos San Diego med chans till mer NHL-spel – eller också blir det Luleå.

Det svenska JVM-lagets ende spelare med NHL-meriter var besviken efter 0–2-förlusten mot Schweiz och uttåget redan i kvartsfinalen.

Vad som händer nu är osäkert. Isac Lundeström tog överraskande en NHL-plats i början av säsongen då han gjorde 15 matcher med Anaheim. Sedan skickades han i början av november ned till farmarlaget San Diego där han har varit sedan dess.

Lundeström har tidigare berättat att en utlåning till Luleå fortfarande är ett alternativ efter JVM. Han vore förstås en jätteförstärkning för topplaget i SHL.

Något beslut är dock inte taget.

- Jag har faktiskt ingen aning, men det blir nog bra hur det än blir. Agenten är här så vi får snacka litegrann nu efter turneringen, säger han till TT.

Lundeström var med också i fjolårets turnering där Sverige föll i finalen mot Kanada. Nu hade han hoppats på revansch.

- Det känns som att vi var väldigt bra i gruppspelet och gjorde två riktigt bra matcher mot Finland och USA. Sedan går vi in och gör en sådan här match mot Schweiz, suckar han uppgivet.

TT: Vad var det som inte funkade?

- Vi dribblar på fel ställen och gör mycket misstag, de får många frilägen. Vi spelar inte som vi ska.