AIK nollat på Färöarna

|

AIK hade det jobbigt i den första matchen i första kvalomgången till klubblagsturneringen Europa League. Solnalaget ställdes mot det färöiska laget Klaksvik – tvåa i den färöiska ligan i fjol – i en match som slutade 0–0.

AIK bytte in Henok Goitom och Kristoffer Olsson drygt halvvägs in i den andra halvleken, men ingen av dem förmådde riktigt få fart på bortalagets anfallsspel. Returen spelas på Friends Arena i Solna på torsdag i nästa vecka.

Desto lättare gick det för IFK Norrköping, som hade lekstuga med Pristina från Kosovo hemma på Idrottsparken. Hemmalaget gick till halvtidsvila i ledning med 5–0, ett resultat som stod sig matchen ut. David Moberg Karlsson inledde målskyttet efter tio minuter, Sebastian Andersson och Niclas Eliasson ökade på med mål i 24:e respektive 26:e minuten innan Karl Holmberg blev tvåmålsskytt (matchminut 31 och 40).

Manchester United är titelförsvarare i Europa League sedan laget besegrat Ajax i finalen i maj på Friends Arena.