Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sebastian Larsson debuterade för AIK.

AIK:s fansfavorit i himlen efter hattrick

Sebastian Larssons debut var det stora samtalsämnet på förhand. Men flitigt petade Nicolas Stefanelli såg med sitt hattrick till att matchen mellan AIK och BP handlade om honom.

AIK-stjärnan Nicolas Stefanelli har fått sparsamt med speltid i topplaget och ryktats bort.

Men efter att, som inhoppare, ha blivit matchhjälte för AIK i förlängningen av Europa League-kvalet mot Shamrock Rovers tidigare i veckan visade 23-åringen sylvass målform även i allsvenskan.

I hans blott tredje allsvenska match från start i år – han har blivit utbytt i samtliga – slog han till med ett hattrick, och publiken med sin ramsa: "Argentina, Argentina, Argentina".

- De är galna och älskar mig, det känns som att jag är hemma och det uppskattar jag. Hela min familj var här och de grät. Personligen, och för laget, är jag väldigt glad idag, säger Stefanelli.

AIK fick förvisso en tung start på mötet med BP då Alexander Nilsson gjorde 1–0 för bortalaget i den 18:e minuten. Men sedan duggade målen tätt för hemmalaget.

Kvitterade innan paus

Nicolas Stefanelli fixade kvitteringen strax innan paus efter fint väggspel med Henok Goitom och den andra halvleken hann knappt börja innan argentinaren även gjorde sitt andra mål för dagen. Innan han fullbordade sitt hattrick i den 56:e minuten fixade debutanten Sebastian Larsson en straff, som Goitom iskallt tog hand om.

Att Stefanelli, som då gjort två mål, inte var framme och ville ta straffen hyllade tränaren Rikard Norling, som också i övrigt är nöjd med spelarens agerande under hans tunga tid.

- Han hade kunnat kämpa om att slå den straffen, men gör inte det utan kliver åt sidan och gör ett till i spelet istället. Det är en otroligt fin reaktion som han visat under tiden han inte spelat och nu. Han är trygg i sig själv, en genuint bra människa, säger Norling.

Larsson byttes ut i debuten

En mycket glad Stefanelli hyllades stort av publiken när han byttes ut med cirka halvtimmen kvar att spela. Även Sebastian Larsson, som är tillbaka i Sverige efter 17 år i olika engelska klubbar, fick lämna planen strax därefter.

- Jag har inte hunnit lära mig så mycket om vårt sätt spela. Det är alltid lite extra nerver i en debut så det var skönt med tre poäng. I andra halvlek var det ett lag på banan, säger mittfältaren, som nyligen mötte England i VM, om sin debut i såväl AIK som allsvenskan.

AIK, som till slut vann matchen med 5–1, leder nu allsvenskan på 33 poäng, sex poäng före tvåorna, där Hammarby och Norrköping har två matcher mindre spelade.