Sticker till Sundsvall. Robin Strömberg ska provträna med den allsvenska klubben i tre dagar.
Sticker till Sundsvall. Robin Strömberg ska provträna med den allsvenska klubben i tre dagar. Bild: Erik Weiefors

Allsvenskan lockar Robin Strömberg

Robin Strömberg spelade i allsvenskan för fyra år sedan. Nu kan Ljungskiles succéanfallare vara på väg tillbaka till högsta serien.

ANNONS
|

Efter två år i division 1 känner sig Robin Strömberg redo att gå vidare i karriären. Ljungskiles anfallare har flera gånger under året uttalat sin ambition att spela fotboll på en högre nivå.

Nu får han chansen att känna på allsvenskan, i alla fall under tre dagars träning med Gif Sundsvall.

– Jag fick reda på intresset för ett par veckor sedan via min agent. Det är roligt och ett jättekvitto på att jag åstadkommit något bra. Jag har haft bra statistik med mål och poäng men även andra delar i mitt spel har gått bra, säger Robin Strömberg.

Laget har hyllats

På tisdagskvällen reste anfallaren till Sundvall och stannar till fredag kväll. Det innebär att han kan spela i Ljungskiles sista seriematch för i år, hemma mot Skövde på lördag.

ANNONS

Under besöket får Strömberg chansen att imponera på tränaren Joel Cedergren som lett "Giffarna" till en åttondeplats i allsvenskan. Dessutom har laget spelat en publikfriande fotboll som hyllats av fotbolls-Sverige.

– De är en av allsvenskans stora överraskningar och är roliga att titta på. De spelar en passningsorienterad fotboll och verkar vara en klubb i harmoni som har fostrat många bra spelare genom åren, säger Ljungskiles skyttekung och nämner landslagsstjärnan Emil Forsberg och AIK:s Stefan Silva som passerat på Norrporten arena.

Har allsvensk rutin

Robin Strömberg har redan erfarenhet av allsvenskan. Mellan 2011 och 2014 spelade han 54 allsvenska matcher för Mjällby. Nu återvänder han gärna till svensk fotbolls finrum.

– Har du varit där en gång så vill du dit igen. Det vore jätteroligt att spela i allsvenskan igen och jag är en bättre spelare nu, men vi får se vart det leder.

ANNONS