Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Fullt fokus. Rockets har bara sex seriematcher kvar av säsongen – och behöver troligen vinna minst hälften av dem för att hålla sig kvar i serien. Bild: Christer Lindgren
Fullt fokus. Rockets har bara sex seriematcher kvar av säsongen – och behöver troligen vinna minst hälften av dem för att hålla sig kvar i serien. Bild: Christer Lindgren

Allt ljus på Rockets – ställs mot tunga topplaget Lidköping

Rockets behöver vinna. Varför inte börja med att besegra serieledande IBK Lidköping under fredagskvällen?
– Vi har matchat nästan alla lag i serien, säger assisterande tränaren.

Med sex omgångar kvar börjar WH Rockets poängbehov bli allt större. Med sex raka förluster och den senaste segern den 27 november är det hög tid att hitta ett vinnande spel igen. Tiondeplatsen i division 1-serien som laget ligger på just nu kommer inte att räcka för att stanna kvar .

Därför är alla återstående matcher som finaler. Den första på fredagskvällen blir tuffast möjliga då tabellettan IBK Lidköping kommer till Agnebergshallen.

– Det är såklart en jättesvår match. De är stabila och har, precis som oss, en skicklig förstafemma. Annars har de också bredden och tyngden, även om de inte är så snabba, säger Martin Svedberg, assisterande tränare i WH Rockets.

Inga misstag

Lagens första möte mot varandra, i november, slutade 6–4 till Lidköping. Då hade Rockets ledningen inför den tredje perioden men tappade alla poängen. Det minns Martin Svedberg väl.

– Vi fick en smakstart i en jämn match. Det var små marginaler som avgjorde och vi känner att vi har matchat nästan alla andra lag i serien. Vi vet vad vi måste göra och det gäller att inte göra några misstag.

Om Rockets ska ta segern gäller det att förstafemman är på spelhumör. Spelare som Rasmus Blomberg och Dennis Lindblom finns med i seriens poängliga och framåt har laget presterat under hela säsongen.

– Det gäller att få ihop en andrafemma också. Vi har provat lite nytt under träningarna och kommer att kasta om lite för att få in positiv energi. Vi ska också matcha laget lite hårdare än vi gjort tidigare, säger Svedberg.

"Grabbarna har ett stort driv"

Klart är i alla fall att inlånade Pixbomålvakten Filip vom Hofe ska vakta kassen.

Efter Lidköpingsmatchen kommer matcherna tätt. På onsdag är det bohusderby mot Stenungsund och nästa fredag ny hemmamatch, mot Fristad som just nu ligger på platsen ovanför Rockets.

– Vi kommer att behöva tre segrar och då blir det extra viktiga att slå Fristad. Grabbarna har ett stort driv och har inte tappat tron utan fokuserar på nästa match och nästa prestation, säger Martin Svedberg.

Fakta: Inför matchen

Innebandy, division 1 västra Götaland

WH Rockets–IBK Lidköping

Agnebergshallen, fredag 19.30

Läget i laget: "Vi har haft bra närvaro på träningarna i veckan och alla är tillgängliga till match", säger Martin Svedberg.

Se matchen live! Bohusläningen direktsänder med start tio minuter före första tekning. Erik Weiefors kommenterar matchen tillsammans med Mikael Åkerström.

Här hittar du direktsändningen.