Anaheims nye målvakt Kevin Boyle höll nollan mot Vancouver.
Anaheims nye målvakt Kevin Boyle höll nollan mot Vancouver.

Anaheim vinnare igen med ny målvakt

Efter sju raka förluster i NHL-ishockeyn bytte Anaheim tränare och målvakt. Det gav resultat direkt. Kevin Boyle höll nollan i sin första match från start när Anaheim besegrade Vancouver med 1–0.

ANNONS
|

Jakob Silfverberg gjorde matchens enda mål 6.30 in i första perioden. Detta efter att Vancouver-målvakten Jacob Markström tappat klubban sedan lagkompisen Bo Horvat åkt på honom och Vancouver lyckades därefter inte rensa bort pucken. I stället hamnade den hos Silfverberg som satte pucken i mål på Markströms klubbsida.

Målet var Silfverbergs 13:e den här säsongen.

- Vi är lite bättre i försvarszonen nu när vi spelar som vi gjorde ikväll. Vi är kompaktare, det är svårare att bryta sig igenom oss i mitten. Så det gör lite skillnad. Men det var lite nervöst i början, vilket gjorde att vi slog några felpassningar, säger Anaheims Hampus Lindholm till Expressen.

ANNONS

I söndags fick tränaren Randy Carlyle sparken från Anaheim. I stället gick general managern Bob Murray in som tränare säsongen ut. Han fick en lovande start, precis som målvakten Kevin Boyle.

"Så jäkla trygg"

Anaheim hämtade Boyle från AHL-laget San Diego redan till lördagens match mot Philadelphia där han fick göra ett inhopp i 2–6-förlusten. Men den allra första NHL-matchen från start blev den mot Vancouver. Boyle räddade hela 35 skott i matchen.

- Han är så jäkla trygg i sitt spel. Man får den känslan direkt som back när man ser hur trygg han är i alla situationer. Sättet vi spelar på gör att vi ger honom skotten, vilket tvingar honom att göra en del räddningar som han kanske inte ska behöva göra, säger Lindholm.

För Vancouver var det andra förlusten i följd. Matchen mot Anaheim satte också stopp för stjärnrookien Elias Petterssons poängsvit efter fyra matcher.

- Vi skapade tillräckligt mycket för att kunna vinna matchen, men ibland vill det sig inte och det gjorde det inte i dag, säger Pettersson till Expressen.

ANNONS

Viktiga poäng

Pittsburgh besegrade Edmonton på hemmaplan med 3–1.

Men det var bortalaget som tog ledningen i första perioden genom Leon Draisaitl, där Oscar Klefbom var inblandad i förarbetet och noterades för en assist, hans trettonde för säsongen.

Men sedan höll Matt Murray i Pittsburghmålet tätt, och räddade totalt 38 skott under matchen. En av dem var dessutom en straff av Connor McDavid.

Segern innebär viktiga poäng för Pittsburgh, som ligger på en wildcardplats för att nå slutspel. Men platsen är långt ifrån säkrad och laget jagas närmast av Carolina och Buffalo.

Edmonton ligger placeringsmässigt en bit från slutspelsstrecket, men det saknas bara sex poäng i den jämnare västra konferensen.

TT
ANNONS