Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Anders Alfredsson, till vänster, hoppade av glädje efter söndagens slutsignal hemma mot Drott. Nu väntar en tredje och avgörande match i Agnebergshallen.  Bild: Håkan Fredriksson
Anders Alfredsson, till vänster, hoppade av glädje efter söndagens slutsignal hemma mot Drott. Nu väntar en tredje och avgörande match i Agnebergshallen. Bild: Håkan Fredriksson

Anders Alfredsson: "Viktigt för mig att visa mycket känslor"

Anders Alfredsson har alltid gillat att visa sina känslor. På onsdag, mot Drott, lär det behövas mer än någonsin.
– Matchen är jätte-jätteviktig för herrlagets framtid, säger han.

Genom hela sin handbollskarriär har Anders Alfredsson gillat att visa vad han känner på planen. I söndags kan hans känslobarometer ha slagit i taket när Kropps satte det avgörande målet under slutsekunderna i kvalet mot Drott.

– Min propp gick väl ur efter det målet. Där och då var jag ganska förbannad och det kokade inom mig, så det var skönt att få ut känslorna av glädje, säger Anders Alfredsson.

Anders Alfredsson efter Henrik Blomqvists mål som betydde 21–19 till Kropps. Bild: Håkan Fredriksson
Anders Alfredsson efter Henrik Blomqvists mål som betydde 21–19 till Kropps. Bild: Håkan Fredriksson

Niometaren tycker om att mana på och driva på sina lagkamrater under matcherna.

– Det är flera i laget som knappt lyfter en hand efter att de har gjort mål, men för mig är det viktigt att visa mycket känslor. Det påverkar mig positivt. Kropps är laget i mitt hjärta och jag vill visa laget och publiken att det betyder mycket för oss att vinna.

"Finns bara ett håll att gå"

Anders Alfredsson beskriver sig som en lagspelare som gillar att peppa och hjälpa de andra i laget.

– Kan jag ta ansvar genom att skrika och härja så gör jag gärna det. Det är sådan jag är som person.

Anders Alfredsson, med rutin från Elitserien och Alingsås, blir en nyckelfigur i den sista och avgörande kvalmatchen i Agnebergshallen.

– Det ska bli en total urladdning från våra sida. Grabbarna i laget har kämpat stenhårt under säsongen och har tränat sex gånger i veckan. Nu är det en match kvar och det finns bara ett håll att gå och det är uppåt.

Vill bidra med sin rutin

Mot Drott vill 23-åringen bidra med sin erfarenhet i de viktiga situationerna. Det trots att han själv inte är särskilt gammal.

– Jag hoppas kunna ge spelarna ett lugn trots att det är mycket som står på spel: att peppa de yngre spelarna om de missar ett skott eller två.

Han menar att kvalmatchen – för att hänga kvar i division 1 – är otroligt viktig ur flera aspekter.

– Kropps är under en jättefin uppbyggnad. Damlaget gick precis upp i ettan och hela föreningen, med Pär Noord (ordförande) i spetsen, har gjort ett jättebra arbete. För att kunna sikta uppåt i seriesystemet, så är det jätteviktigt att vi hänger kvar i ettan. Det kan vi inte sticka under stolen med.

På onsdag kväll väntar något utöver det vanliga även om Anders Alfredsson har varit med om stora tillställningar förut.

– SM-finalen med Alingsås var väldigt speciell och fräck. Men den här kvalmatchen blir en av de viktigare i mitt liv. Matchen är jätte-jätteviktig för herrlagets framtid.

Inför matchen

Kval till division 1 södra, match 3 av 3.

GF Kroppskultur–HK Drott

Agnebergshallen, Uddevalla onsdag kl. 19.00

Läget i Kropps: Kropps kommer till spel med samma laguppställning som i söndags. Under tisdagen fanns inga uppgifter om skador eller sjukdomar.

Tränarkommentar: ”Det är vinna eller försvinna. Vi kommer inte att vinna bara för att vi spelar på hemmaplan utan måste prestera igen. Vi måste hålla oss i skinnet när det gäller domare och utvisningar”, säger Gunnar Blombäck.

Bohusläningen direktsänder matchen med start 18.55. Kommentatorer; Christer Lindgren och Fredrik Johansson.