Andersson får chansen i Tre Kronor

Munkedalssonen Joakim Andersson, Örebro, kallas in i den svenska truppen till Karjala cup och spelar landskampen mot Tjeckien i Örebro den 8 november.

ANNONS
|

Joakim Andersson kom in senare i truppen när Djurgårdens Andreas Engqvist tvingades tacka nej på grund av knäskada, meddelar svenskhockey.se.

Tre Kronors förbundskapten presenterade annars en del jokrar i sin första landslagstrupp för säsongen. Bland annat målvakten Magnus Hellberg, till vardags i kinesiska KHL-klubben Kunlun Red Star.

– Vi har haft honom i "pipen" tidigare. Han har en fantastisk pondus och bidrar med en stor säkerhet i egen zon, säger Grönborg på presskonferensen om sitt målvaktsval.

I Finland får han konkurrera med den desto mer landslagsrutinerade Jhonas Enroth om förstaspaden. Bakom dem finns Linus Söderström. HV71-talangen får även han chansen för första gången, även om det till en början endast gäller under den inledande delen av landslagssamlingen på svensk mark.

ANNONS

– Vi vill bekanta oss mer med Linus och nu får han chansen att komma in och bekanta sig med vår stab, säger Grönborg.

Ett annat namn som är värt att notera i truppen, som totalt sett får klassas som en salig blandning av KHL-, SHL- och Schweizproffs, är Frölundastjärnskottet Rasmus Dahlin. Den unge, poängfarlige backen utgör en del av en, i ledarstabens ögon, spelskicklig backuppsättning.

Karjala-turneringen inleds för svensk del med hemmamatch mot Tjeckien den 8 november. Övriga matcher är mot Kanada i Helsingfors 10 november och Finland i Helsingfors den 11 november.

ANNONS