Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
New York Rangers Lias Andersson gjorde mål i sin allra första NHL-match.

Andersson gjorde mål i NHL-debuten

Svenske JVM-stjärnan Lias Andersson gjorde mål i sin första NHL-match, när New York Rangers mötte Washington. Matchen slutade dock med en 2–4-förlust för hemmalaget.

- Det är alltid kul att göra mål, och framför allt i sin första NHL-match, det var kul, säger Andersson till reportrar efter matchen.

Anderssons mål blev Rangers första efter att motståndarlaget gjort fyra mål på 14 minuter i första perioden. Jimmy Vesey levererade en snygg passning till svensken efter en åkning bakom motståndarmålet och Andersson, som fanns framför målet, kunde peta in pucken bakom Philipp Grubauer i andra periodens 13:e minut.

Anderssons familj som fanns på plats i arenan jublade tillsammans med andra fans på läktaren efter målet.

- Jag har kollat på några matcher här i (Madison square) garden så jag visste att det skulle vara bra stämning. Och jag har spelat några försäsongsmatcher så jag känner många av killarna. De har tagit hand om mig bra, så det var lätt att spela.

Det tog ett tag att komma in i spelet, säger 19-åringen efter matchen.

- Vi spelade mot ett av världens bästa lag i dag. Det var tufft i början men jag tycker att jag spelade bra i andra och tredje, det kändes bra.

Anderson, som draftades 2017, blev uppkallad från Rangers farmarlag under söndagen. Även tjeckiske rookien Filip Chytil, som spelade sin tredje NHL-match, fick sin första poäng i och med en assist till Mats Zuccarello, som gjorde målets andra mål.

Lias Andersson var Juniorkronornas lagkapten under JVM, där Sverige tog hem silvret.

Washingtons Nicklas Bäckström noterades för två assist i första perioden.