Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Andreas Granqvist och förbundskapten Janne Andersson under söndagens presskonferens å Nizjnij Novgorod-stadion.

Andersson: "I princip har jag bestämt mig"

Startelvan mot Sydkorea är klar om inget oförutsett inträffar.

Han hade lite problem med öronsnäckan och verkade något överraskad av det intensiva smattrandet från fotografernas kameror. Sedan rättade förbundskaptenen till glasögonen, hittade till slut rätt avstånd till mikrofonen och svarade sakligt och utförligt på frågor som om det är vilka 90 minuter som helst som väntar.

Det är det ju inte, men Anderssons sätt att hantera världspressen i en kvalmig presskonferenssal på Nizjnij Novgorod-stadion, var talande för hans ledarskap.

Ingen stirrig nervositet, inga större känsloyttringar, men anade vi inte en viss stingslighet dygnet innan hans största match som fotbollsarbetare?

Gav Zlatan en pik

Den obligatoriska frågan om Zlatan Ibrahimovic, ställd av en rysk journalist, fick honom inte ur balans men den förre världsstjärnans uppenbara problem med att inte längre vara landslagets absoluta mittpunkt, tycks irritera även Janne Andersson.

Ibrahimovics senaste utspel, det från Moskva häromdagen om att han styr landslaget, parerade Andersson med ge Ibrahimovic ett stick tillbaka.

- Jag blev förbundskapten för ganska exakt två år sedan och då valde Zlatan Ibrahimovic och ett antal andra spelare att kliva av landslagståget. Det har jag respekterat sedan dess och då var det slutpunkten på hans fantastiska karriär i landslaget. Sedan dess har han inte på något sätt med vårt landslag att göra och kommer inte att ha det nu heller.

- Sedan om han känner någon kompis i laget och de träffas någonstans har jag ingen aning om. Men det finns ingen koppling mellan oss och honom eller någon av de andra spelarna som har slutat. Nu är nu och nu håller vi på med det här gänget.

"Störst chans att vinna"

Och nu är VM-premiären mot Sydkorea på måndag eftermiddag. Samtliga spelare fanns med på den lätta träningen på matcharenan.

- Vi är väldigt nöjda med förberedelserna så här långt. Vi har betat av de grejerna som vi vill göra fotbollsmässigt, och generellt sett har vi varit väldigt hela och friska under den här perioden. Och killarna har som vanligt visat en väldigt bra attityd.

Startelvan är klar och meddelas spelarna på matchgenomgången.

- I princip har jag bestämt mig om det inte händer något. Jag kommer ta ut det laget som jag bedömer har störst chans att vinna matchen, säger Andersson.

Samma elva som mot Peru

Mycket talar för att det blir samma elva som i genrepet mot Peru. På frågan han fick i ämnet svarade han med ett leende.

- Dom är relativt lika.

Sydkorea är välscoutat, men att gå så långt som matchbevakaren Lasse Jacobsson och säga att Sverige vinner, gör inte Andersson.

- Det får stå för Lasse. Vi ser fram emot matchen och en tuff motståndare som är individuellt skickliga och spelar med fart. Som vanligt är det viktigt att vi har ordning på grejorna.

- Vi har följt Sydkorea och de ha varierat lite grann, på grund av att de haft otur med skador. De har gjort ändringar, men vi tycker att vi har bra koll på dem, men man kan aldrig veta och vi har förberett oss för olika scenarier.