Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Andersson tillbaka i Detroit som en vinnare

Detroit Red Wings har kallat in Joakim Andersson från farmarklubben Grand Rapids Griffins. Skadeläget gör att Munkedalskillen får en ny chans i NHL.

Andersson, som nyss fyllde 24 år, gör sin tredje säsong i Griffins och har så här långt gjort 10 mål och 17 assist på 36 matcher i AHL-klubben under säsongen 2012-2013.
Andersson kommer att ersätta ryggskadade Todd Bertuzzi.
– Det har känts bra hela den här säsongen och förhoppningsvis får jag spela några matcher i NHL efter konflikten, sa Joakim Andersson till Bohusläningen i samband med att NHL-lockouten var över.
Detroit har ett tufft spelschema med fyra raka hemmamatcher på kort tid. Först gällde det Edmonton Oilers på lördagseftermiddagen och därefter väntade Los Angeles på söndagen. Det fortsätter med matcher mot St Louis på onsdag och Anaheim på fredag.
På lördagskvällen mötte Detroit Edmonton Oilers hemma i Joe Louis arena. Detroit vann med 2–1 efter att Niklas Kronwall gjort segermålet. Joakim Andersson fick sju minuters speltid och hann avlossa tre skott på mål. Han blev även utvisad en gång.
På söndagskvällen fortsatte NHL-matchandet mot Stanley Cup-mästarna Los Angeles Kings – också det på hemmaplan. Och det blev en ny seger för de röda från Michigan. Den här gången med 3–2 sedan Jonathan Ericsson avgjort med ett slagskott med fyra sekunder kvar att spela.
Joakim Andersson fick återigen speltid och hade oturen att vara inne på Alec Martinez kvittering till 2–2 när det återstod 53 sekunder. Då såg matchen ut att vara på väg mot sudden death.
Men en annan svensk blev alltså skillnaden mellan lagen – precis som i matchen mot Edmonton.