Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Göteborgs anfallsstjärnor Pauline Hammarlund, vänster, och Rebecka Blomqvist, höger, kunde jubla i 5–1-segern hemma mot Kristianstad. Bild: Adam Ihse/TT
Göteborgs anfallsstjärnor Pauline Hammarlund, vänster, och Rebecka Blomqvist, höger, kunde jubla i 5–1-segern hemma mot Kristianstad. Bild: Adam Ihse/TT

Anfallsvapnen glänste i Göteborgs storseger

Det är stenhård konkurrens om två anfallsplatser i Göteborg.
I 5–1-segern mot Kristianstad startade Rebecka Blomqvist, tvåmålsskytt, och Pauline Hammarlund, som spelade fram till två.
Stina Blackstenius var bänkad, men byttes in – och hade fötterna med i två mål.

Det är fullt av snabbhet, kvalitet och landslagsrutin i Göteborg. Inte minst på anfallspositionerna.

Rebecka Blomqvist (tre landskamper) och Pauline Hammarlund (18 landskamper) har funnits i laget i flera år. Nu utmanas de av årets mest uppmärksammade värvning Stina Blackstenius (56 landskamper).

Blackstenius fick inte plats i startelvan i premiären hemma mot Kristianstad (5–1).

– Jag var inte förvånad. Jag åkte på en muskelbristning för några veckor sedan och har kämpat med att komma tillbaka i full träning.

Men hon byttes in i 65:e minuten.

– Det var kul att få mina första minuter på planen, på flera månader. Det har varit lätt att komma in i laget, säger nyförvärvet från Linköping.

Hyllar konkurrenterna

Förra gången hon spelade match var i februari i svenska cupen – mot Göteborg. Då gjorde hon mål för Linköping på Valhalla.

I inhoppet mot Kristianstad blev hon mållös, trots ett rent friläge. Men Blackstenius var delaktig i Göteborgs två sista mål med fina passningar.

Så här säger Stina Blackstenius om de två anfallskonkurrenterna Hammarlund och Blomqvist:

– De var jättebra idag, och jag tycker att de har sett väldigt bra och starka ut både på träning och i träningsmatcherna. Det är tuff konkurrens mellan oss, men jag tror att det är bra för oss alla. Även för Evelina Ijeh som också spelar forward. Det är väldigt utvecklande och kommer att höja oss både i träning och match.

När Blackstenius klev in för sin Göteborgsdebut, vandrade Rebecka Blomqvist ut efter att ha gjort de två första målen. Målen förvandlade en trögstartad premiär till en enkel seger för Göteborg.

Våghalsig backlinje

Kristianstad stod våghalsigt högt med sin backlinje. Det straffade sig gång på gång när Rebecka Blomqvist och även Pauline Hammarlund satte fart i vältajmade löpningar.

Blomqvist gjorde 1–0 och 2–0 på likartade sätt. Iskalla avslut i friläge, framspelad av först Julia Zigiotti Olme och sedan Pauline Hammarlund.

– Kristianstad gillar ju att försvara sig sådär högt, och det vet vi. Det är därför jag och ”Pallo” ligger och hugger där framme. Vi försöker utnyttja det på bästa sätt och det gick bra idag, säger Rebecka Blomqvist.

Så här säger hon om kampen om startplatserna:

– Det är bra konkurrens i hela laget. Och det är väldigt skönt att ha det, för oss alla tror jag. Sen är det klart att man alltid vill spela i 90 minuter. Men idag blev det 65 för mig, och det kändes okej.

Jakob Lundberg/TT