Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Anna Holmqvist blev tvåa i Rössös interna skytteliga med sina tio mål under säsongen. Bild: Håkan Fredriksson

Anna Holmqvists succésäsong skapar smickrande intresse

Division 1 eller Elitettan?
Det är den svåra frågan för Anna Holmqvist.
– Självklart är intresset smickrande, säger hon.

I fjol hade Anna Holmqvist en säsong utöver det vanliga. Som mittfältare gjorde hon hela tio mål för Rössö och fram till sommaren var hon en av seriens bästa spelare i division 1 norra Götaland.

Hennes prestationer har inte gått obemärkt förbi.

– En klubb i Elitettan har hört av sig. Vilken vill jag inte berätta, men självklart är deras intresse smickrande. Det är ett bevis på att jag har gjort något bra under förra säsongen, säger Anna Holmqvist.

Har du grubblat mycket över var du ska spela fotboll 2019?

– Det är klart att jag har tänkt på det, men på sistone har jag försökt att ha julledigt från det mesta. Grubblar jag för mycket blir det en belastning och så ska det inte vara, säger hon.

Men det måste vara ett svårt beslut?

– Det är ett jättetufft val. Revanschsuget är stort efter att vi missade att gå upp i Elitettan. Samtidigt går det inte att sticka under stol med att den här klubben kan vara väldigt utvecklande för min egen del.

Blev du förvånad över intresset?

– Ja, det blev jag. Det har absolut inte varit i mina tankar. Jag har varit så fokuserad på säsongen och kvalet. Jag var väldigt deppig efter att vi missade att gå upp och några veckor efteråt fick jag samtalet från den intresserade klubben.

När kommer du att bestämma dig?

– Det vet jag faktiskt inte. Vi får vänta och se vad som händer, säger Anna Holmqvist.