Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Det blev fjärde raka segern för Hälles Annelie Johansson när terränglöpare fortsatte att utmana varandra på distans. Bild: Tobias Åberg

Annelie Johansson levererade på nytt – tog fjärde raka

Hälle IF:s långlöpare Annelie Johansson fortsätter att leverera i TRS Virtual Series. Under helgen tog hon fjärde raka segern när landets främsta terränglöpare fortsatte att utmana varandra på distans.

Hällelöperskan Annelie Johansson följde upp förra veckans seger på halvmaran med en ny vinst i helgen.

Den här gången sprang Hällelöparen 42,195 kilometer på 3,26,28 och var klart före tvåan Lisa Risby, NVii som noterades för 3,43,08. Trea blev Jenny Wallner från Attunda OK på 3,44,32.

41-åriga Johansson, som har sprungit både VM och EM i maraton, tycker det var roligt att springa ett maraton igen.

– Senast var på asfalt i Valencia för över fyra år sedan. Nu startade jag direkt utanför huset och sprang på bland annat på Sjuhäradsleden. Kroppen kändes helt okej fram till cirka 35 kilometer, sen var det ganska tunga ben sista kilometerna, säger Annelie Johansson i ett pressmeddelande.

I herrklassen vann Anders Kleist från IK Akele på 2,48,01.

TRS Virtual Series startades som ett tävlingsalternativ då coronapandemin förhindrar gemensamma tävlingar. Traillöpning är löpning på naturstigar och som tävlingsform har den vuxit stark i Sverige under de senaste åren.

Under loppen springer löparna ensamma på hemmaplan och rapporterar i efterhand in resultaten. 25 procent av startavgiften skänks till Radiohjälpens coronahjälp.

På lördag fortsätter tävlingen med Salming trail över sex kilometer.