Arsenals Alexandre Lacazette tackar lagkamraten Pierre-Emerick Aubameyang för framspelningen till 2–0-målet mot Newcastle.

Arsenal upp på Champions League-plats

Stabil 2–0-seger hemma mot Newcastle. Då flög Arsenal förbi både Manchester United och Tottenham i toppen av Premier League. Nu ligger "Gunners" trea i tabellen – och är därmed uppe på en Champions League-plats.

|

Två säsonger i följd har Arsenal gått miste om en plats i Champions League och i stället tvingats se hur lokalrivalen Tottenham kvalificerat sig för turneringen.

Till nästa säsong kan det bli ändring på det.

I och med 2–0-segern hemma mot Newcastle på måndagskvällen tog Arsenal sin femte vinst på de sex senaste matcherna och avancerade upp till tredje plats i Premier League.

Således petade Londonklubben ned Tottenham och Manchester United till en fjärde- respektive femteplats i tabellen.

1–0 kom genom Aaron Ramsey i den 30:e minuten. Mittfältaren hade tidigare i halvleken redan funnit nätet men vinkades av på grund av en förseelse av lagkamraten Sokratis Papastathopoulos i Newcastles straffområde.

När han placerade in bollen i mål för andra gången var det dock godkänt.

Arsenal bevakade sedan sin ledning föredömligt och kunde strax före slutet av den andra halvleken utöka.

Alexandre Lacazette fick sista ordet när han, frispelad av anfallskollegan Pierre-Emerick Aubameyang, lobbade in slutresultatet 2–0.