Arsenal vidare till slutspel i Europa League.

Arsenal vidare i Europa – Everton utslaget

|

Arsenal är klart för 16-delsfinal efter 0–0 hemma mot Röda Stjärnan. Precis som i de tre segermatcherna i gruppspelet mönstrade tränaren Arsene Wenger B-laget – ingen spelare som startade senast i Premier League var ens med i truppen.

Gästerna nickade i ribban i första halvlek. Jack Wilshere hade Arsenals bästa chans men hans närskott räddades på mållinjen av en Röda Stjärnan-försvarare.

Serie A-trean Lazio vann gruppfinalen mot Nice med 1–0 efter ett självmål Maxime Le Marchand i 90:e minuten. Lazio är vidare medan Nice behöver fler poäng.

Dynamo Kiev blev tidigare under kvällen första lag att bli klart för slutspel efter 1–0 borta mot schweiziska Young Boys. Steaua Bukarest och ryska Zenit är också klart för slutspel.

Everton, som värvade för motsvarande 1,5 miljarder kronor i somras, är bortom räddning i turneringen efter 0–3 borta mot Lyon. Liverpoolklubben har bara tagit en poäng på fyra matcher. I Premier League är laget på nedflyttningsplats.

Pierre Bengtsson låg bakom ledningsmålet när FC Köpenhamn besegrade tjeckiska Zlin med 3–0 i Europa League. Segern är danskarnas första i höstens turnering efter tre raka kryss.

Vänsterbacken skruvade in en frispark i straffområdet som Köpenhamns tjeckiske försvarare Michael Lüftner nickade i mål.Landslagsmålvakten Robin Olsen stod hela matchen för FCK.

AEK Aten och Milan, tvåan och ettan i grupp D, spelade 0–0 i Grekland. Jakob Johansson var lagkapten i hemmalaget och spelade hela matchen. Landslagsmittfältaren avlossade ett hyfsat distansskott i slutminuterna men bollen skruvades bort från målet. Milan hade behövt vinna för att säkra en plats i 16-delsfinal.