Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Kosovare Asllani. Arkivbild.

Asllani inför kvarten: "Min bästa tid är nu"

Kosovare Asllani är tillbaka i Manchester snabbare än hon hade kunnat ana. Men hon ångrar inte för en sekund att hon bytte shejkpengar mot tryggheten i Linköping.

Efter ett och ett halvt år i England återvände Kosovare Asllani till Linköping förra sommaren. Nu sitter hon åter i en soffa i en murrig hotellreception i Manchester, med en tekopp i handen, och det känns som att tiden har stått stilla.

- Det känns lite konstigt, det känns som att jag var här i går. Jag träffade några kompisar tidigare i dag och tog en kaffe och det kändes som att man nästan tillhör dem på något konstigt sätt fortfarande, säger Kosovare Asllani.

Shejk till Linköping

Men det gör hon inte. På onsdag är hennes tidigare klubb Manchester City motståndare när Linköping ska försöka att för första gången ta sig längre än till kvartsfinal i Champions League.

- Det är klart att det är lite speciellt. Jag fick jättemånga vänner här så därför är det speciellt och kul. Det är en klubb som jag respekterar och som behandlade mig väldigt väl. Det ska bli kul att möta dem, säger Kosovare Asllani.

Det hon kan sakna från tiden i Manchester City är de enorma resurser som finns i klubben, det liknar ingenting inom damfotbollen säger hon. Tisdagskvällens träningspass i skenet av elljusen på matcharenan Academy Stadium, lillasyster till gigantiska Etihad Stadium på andra sidan vägen, är milsvida från det som Linköping är vant vid.

- Det går inte att jämföra. Drömmen vore ju att vi skulle ha sådana resurser i Sverige, men vi säljer inte klubbar på det sättet. Det hade varit intressant om vi kunde få en shejk till Linköping, skämtar Asllani.

Bättre än någonsin

Men hon ångrar inte flytten hem för en sekund. Och hon har varit tydlig med att hon inte kom till Linköping för att varva ner.

- Jag har min bästa tid i karriären nu. Samtidigt är det en ny utmaning, för när jag har spelat i lag som PSG och City, då har jag vetat att jag kunde gå på 50 procent för jag visste att vi ändå skulle vinna. Det kan man inte riktigt nu. Jag måste prestera på topp för att vi ska vinna, och det gör att jag pressar mig till en högre nivå.

Skillnaderna i förutsättningar gör också att hon är lite försiktig med sina förväntningar inför kvartsfinalmötet, där returen spelas i Linköping om en vecka.

- Vi har ett väldigt ungt lag, de har många erfarna spelare och är dessutom mitt uppe i säsongen. Vi är definitivt underdog i de här två matcherna, men allting kan hända. Vi tror stenhårt på att vi kan utmana. Men på bortaplan måste vi vara taktiskt smarta. Vi måste vara typiskt svenskt organiserade, disciplinerade och jobba otroligt hårt.