Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/8

Avgörande väntar skadedrabbat IFK

Säsongen närmar sig slutet och skadorna kommer tätare. IFK Uddevalla futsal har några klartecken – och några frågetecken inför den andra semifinalen mot Örebro.

I förra veckan tog Petrit Zhubi av det stora gipset på sin högerarm för att ersätta det med ett mindre. Domaren i den första semifinalen godkände det för spel och IFK Uddevallas landslagsspelare gjorde ett av målen i 7–4-segern mot Örebro SK.

I ytterligare fem veckor behöver han ha det nuvarande gipset innan skadan i tummen ska vara läkt. Det handlar om ett ben och ledband som skadades när Sverige mötte Montenegro i futsalens EM-kval.

28-åringen är lite påverkad av gipset.

– Man måste tänka på det och jag är lite försiktig nu, säger Petrit Zhubi efter en av veckans träningar.

En annan spelare som missat en tid på grund av skada är Hector Maravilla. I inledningen av matchen hemma mot IFK Göteborg skadade han baksidan av låret. Nu är IFK-liraren tillbaka efter några veckors återhämtning.

– Det känns bra men jag måste sköta rehabiliteringen. Värma upp och jogga ner ordentligt, säger Maravilla som var först ut och sist in från träningen.

Han var tillbaka redan förra veckan och spelade mycket mot Örebro. Mellan matcherna jobbar han hårt för att komma in i matchtempot igen.

Att det är IFK-ledning "i halvtid" är inget som påverkar Hector Maravilla.

– Tre mål är ingenting i futsal. Det är en ny match och det står 0–0, säger han och hoppas på stort stöd från hemmapubliken.

– Ju fler som kommer desto bättre tror jag att vi kommer att spela.

Det sägs att ni är favoriter att vinna hela SM, är ni det?

– Jag vet inte. Vi har varit i två finaler tidigare och då får folk tycka det så presterar vi på planen i stället.

En som är lite längre från formen är Angelo Vega. Knäet som han opererade i oktober ställer fortfarande till det för honom.

– Lite svullet just nu. Jag skulle nog kunna lösa något byte men inte spela från start. Jag är med på bänken, säger ledargestalten.

Det är menisken som är skadad och trots att det inte läkt helt har han spelat till och från med IFK.

– Jag gick på för hårt för snabbt. Jag ångrar mig inte för jag kom in mot Borås och Skoftebyn och gjorde poäng. Det bästa hade varit att inte spela alls men det behövdes och jag kom in. Vi är där vi vill vara och det har varit värt det, samtidigt är det inte kul att ha ont i knäet.

– När jag har spelat har jag fått en dålig reaktion. Det samlas vätska och svullnar upp, förklarar han och säger.

Även målvakten Marcus Gerd är ett frågetecken på grund av skada. Däremot är Jihad Nashabat tillbaka i träning efter en tids sjukdom.