Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Avgörandets stund är här – de har allt att spela för

På en upptrampad leråker, en sliten dörrmatta eller en välputsad golfgreen. Någonstans nära dig, en dag alldeles runt hörnet spelas det en fotbollsmatch som gäller mer än vad alla andra gjort på hela året. Nu ska det avgöras. Nu ska hjältar skapas och nerviga prestationer ska definiera vad säsongen är värd.

Kaffet på idrottsplatsen smakar alltid bäst på hösten. Det behövs för att hålla värmen uppe, det behövs för att hålla skärpan sylvass och det behövs för att orka sjunga segersång när domaren blåser för full tid.

Fotbollssäsongens elfte timme är slagen och har inte en seriesegrare korats redan så kommer det snart att göras. I några av "bonkeserierna" spelas de sista matcherna i helgen och först då vet vi om Rosseröd och Morlanda håller ut i var sin division 6-serie. I södra Bohussexan är det till och med så att ettan och tvåan – Morlanda och Rönnäng – möts i sista omgången.

Glimmaråsen i Ellös är platsen där det avgörs. Lördag klockan 14.00 är tiden. Det är inte ofta som en ren seriefinal får avsluta säsongen och det lag som vinner matchen får en plats i nästa års division 5. Vid oavgjort vinner Morlanda som ligger två poäng före.

Vem minns inte Allsvenskan och säsongen 2009 när IFK Göteborg och AIK möttes på Gamla Ullevi i sista omgången? En match, allt på spel. Fotbollen blir sällan häftigare. Den gången satte Daniel Tjernström 2–1 till "Gnaget" och fick lyfta Lennart Johanssons pokal.

I Bohusfemman spelas näst sista omgången under helgen och även här kan det avgöras. Henån har skaffat sig ett försprång på fyra poäng och det blir såklart ointagligt vid seger hemma mot Bovall/Hunnebo på lördag.

I Dalslandsfemman är det Färgelanda som har slagläge. Två matcher kvar och fem poäng tillgodo på Åsebro. Det ska mycket till för att inte Färgelanda IF vinner den serien.

Nu ska det läggas till att även tvåorna i de nämnda serierna kan få anledning att fira. Eftersom resultaten för våra lag i serier högre upp påverkar så vet vi inte exakt hur många lag som går upp eller åker ur. Märkligt kan man tycka men ett oundvikligt måste för att få ihop helheten för Bohusläns och Dalslands fotbollförbund. Vi återkommer med mer info när det börjar klarna.

Svane är ett lag som kan påverka flera serier nedåt. Just nu ligger Uddevallaklubben på kvalplats för att stanna kvar i trean. Två matcher återstår och närmast väntar hemmamatch på Svanevallen på lördag. Kärra IF, tre poäng före i tabellen, kommer på besök i en match som kan avgöra hela säsongen.

Svane har allt att spela för – precis som Henån, Rönnäng och många andra lag. Visst finns det något extra kittlande med de matcherna? Vem tar chansen att bli hjälte?