Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kommer Simon Söderlund till spel för Munkedal?

Avgörandets stund för Munkedals BTK

Det är upplagt för en dramatisk pingishelg. Efter de två avslutande matcherna vet vi om MBTK stannar kvar, kvalar eller åker ur superettan. "Skoj, men det vore roligare om vi var i toppen", säger Benny Johansson.

Säsongen i bordtennisens superettan har varit en besvikelse för Munkedals BTK. En förväntad kamp i toppen har bytts mot kvalstrid i tabellbotten.

Två segrar i helgens matcher kan räcka för ett nytt kontrakt, samtidigt som två förluster kan innebära degradering. Det kommer att bli en dramatisk avslutning för Munkedal som just nu innehar kvalplatsen.

Lagledaren Benny Johansson har en del bryderier att brottas med inför avgörandet.

– Det kunde ha varit bättre. Karl Ahlander har problem med en armbåge, och han missar de här matcherna också, totalt sex matcher nu, säger Johansson.

Det har varit ett struligt år där även Erik Åhman missat en del matcher, dock ska han kunna spela i helgen. Frågetecken finns också för säsongens bäste i Munkedal, Simon Söderlund.

– Han spelar i för sin danska klubb på fredagskvällen och vi vet först sent på kvällen om han kan komma till oss. Vi hoppas att han ska kunna vara med i en match i alla fall.

Finn Tugwell, Eskil Lindholm, Erik Åhman, Peter Hedram och Jimmy Ojakangas kan samtliga vara med men någon av dem kan i stället bli aktuell för division 1-laget som också har en vikig match i Varberg under helgen.

– Vi ska göra det bästa av situationen och vi har mycket att spela för. Det går upp ibland och ner ibland, sådan är idrotten, säger Benny Johansson.

Om Munkedal hamnar på kvalplatsen så spelas det kvalet i Munkedal den 29 april med totalt tre lag. Endast det bästa får en plats i superettan till nästa säsong.

– Det blir antingen Norrtull, Köping, Falkenberg eller Åsa. Troligen de två sistnämnda, säger lagledaren.

Lördagens match är mot Ängby/Spårvägen Elit A3 och mot på söndagen ställs MBTK mot Ängby/Spårvägen Elit A2.