Halmstads Jonathan Svedberg jublar efter att Gabriel Gudmundsson styrt in hans skott till 1–1.

Avsågade bottenlag spelade oavgjort

Redan nedflyttningsklara Halmstad och AFC Eskilstuna spelade 1–1 i den sista allsvenska matchen på Örjans Vall på ett tag.

|

Endast 1478 åskådare kom för att se matchen som helt saknade betydelse – utom äran att slippa få komma sist i allsvenskan.

Nu behåller AFC Eskilstuna sistaplatsen, en poäng efter Halmstad.

Att båda lagen lämnar högsta serien efter sista omgången blev klart redan i början av veckan och märktes både på inramningen och på spelet.

- Det är klart att det varit känslomässigt jobbigt i början på veckan, men man måste ta fram viljan. Man kämpar för klubbmärket och publiken som kommer hit och tittar, sade Halmstads tränare Igor Krulj till C More efter matchen.

Halmstad kom till spel utan skadade mittbacksparet Fredrik Liverstam och Marcus Johansson. Kanske var bristen på samspel där bak en anledning till att Ludvig Öhman Silfwefeldt helt omarkerad kunde ge bortalaget ledningen redan i tionde minuten, med en välplacerad nick på en frispark från Andrew Fox.

Halmstads kvittering i slutet av första halvlek var det enda tillfället i matchen då det brann till. Gabriel Gudmundsson, i misstänkt offsideposition, styrde påpassligt in Jonathan Svedbergs skott förbi AFC:s målvakt Alireza Haghiri, som protesterade vilt.

Reprisbilderna visade emellertid att domaren Andreas Ekberg dömt rätt och Haghiri fick ett gult kort för protest.