Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Henok Goitom mötte pressen på träningsanläggningen inför gulddramat på söndag.

Avslappnat AIK inför gulddramat

Inför den rafflande slutomgången i allsvenskan är det i AIK-lägret... precis som vilken vecka som helst.

Två dagar före allt ska avgöras tar AIK emot medierna på sin träningsanläggning i Karlberg i Solna. Det är en avslappnad pressträff där spelarna går runt och pratar med de många journalisterna som kommit dit.

Henok Goitom glider fram i flipflop-tofflor och utstrålar som vanligt ett lugn.

- Alla är ganska coola faktiskt, säger han.

Sundsvallsmatchen, där AIK kunde ha säkrat guldet men bara fick 0–0, är lagd till handlingarna.

- Vi kände ju alla att det hade varit perfekt att avgöra det där och då. Men jag tycker att gruppen har hanterat det väldigt bra ändå.

TT: Hur har ni gjort?

- Skulle säga att vi gjort precis som vi gjort under hela året när vi åkt på motgångar, om någon spelare slutat eller inte kunnat vara med på grund av skada. Och som i Östersundsmatchen när vi åkte på rött kort efter tre minuter. Att hela tiden hitta lösningar, man tycker inte så synd om sig själv liksom, säger Goitom.

Nobbade medierna

Förutom att inte låta spelarna eller tränaren Rikard Norling prata med media i tisdags har den här veckan sett ut som de flesta andra veckorna under säsongen.

- Vi har gjort det bra under hela säsongen så jag tycker inte att man ska ändra nånting. Man ska inte göra för mycket och inte för lite, för då tror jag nerverna kan komma in. Gör man precis som vanligt så blir det precis som en vanlig match i allsvenskan, säger Goitom.

Men helt vanlig är den ju inte. Klubbens första SM-guld sedan 2009 står på spel och seger eller oavgjort mot Kalmar på bortaplan så är saken är klar.

- Vi har nog jobbat på som vanligt, säger tränaren Rikard Norling och fortsätter:

- Men sen tror jag nog att vi alla känner inom oss att det är något alldeles jättespännande som är på väg upp. Det har varit ganska bra att vi har tränat länge på det här, det har varit liknande känslor nu över 1,5-2 månader som det varit snack om att AIK ligger etta.

"Upp till bevis"

Mittfältaren Sebastian Larsson håller också med om att veckan känts ganska mycket som vanligt.

- Vi har en trygg grupp, en tajt grupp med både tränare och spelare, som känts likadan under hela säsongen. Det har inte varit annorlunda den här veckan, säger Larsson.

Han menar också att förmågan att hålla nerverna i styr är något som ingår.

- Vill man vara med och slåss om en ligatitel måste man kunna hantera den delen också. Det blir väl upp till bevis på söndag hur väl vi har hanterat det.