Skövdes Axel Franzén jublar efter ett av sina 40 mål i Handbollsligan. Till nästa säsong går den LHK-fostrade mittsexan till Alingsås HK som spelat i fyra av de fem senaste SM-finalerna.
Skövdes Axel Franzén jublar efter ett av sina 40 mål i Handbollsligan. Till nästa säsong går den LHK-fostrade mittsexan till Alingsås HK som spelat i fyra av de fem senaste SM-finalerna. Bild: DENNIS YLIKANGAS

Axel Franzén lämnar Skövde till sommaren

Från Lysekil via Kropps, Drott och Skövde. Nu tar mittsexan Axel Franzén nästa kliv i karriären när han byter från en Handbollsligaklubb till en annan.

ANNONS

Mitt under pågående handbolls-VM meddelar Alingsås HK att de värvar Axel Franzén från IFK Skövde. De svenska mästarlaget från 2009 och 2014 plockar in linjespelaren från och med nästa säsong.

– Alingsås HK har visat att de tror och vill satsa på mig, så det känns riktigt bra att få spela där nästa säsong. Det är alltid svårt att komma till Estrad Alingsås och spela, dels för att publiken är så bra och dels för att det både smäller på och går undan när de spelar. Det ska bli kul att bli fortsätta utvecklas där, men först ska jag spela klart säsongen och hjälpa Skövde till bästa möjliga resultat, säger Franzén till AHK:s hemsida efter att övergången blivit klar.

ANNONS

"Är ett rivjärn"

Alingsås tränare delar efternamn med nyförvärvet men de är inte släkt. Han gläds åt att 22-åringen nu byter till hans lag.

– När vi letade efter spelartyper som kan leda Alingsås HK vidare in i framtiden och vara en kulturbärare så fastnade vi för Axel. Han har en fin fysik och är ett rivjärn som ger allt i alla situationer, både framåt och bakåt. Vi är jätteglada att han valt att ta nästa kliv hos oss, säger Mikael Franzén.

"Trist att förlora bra spelare"

Axel Franzén är född 1996 och startade sin handbollsbana i Lysekils HK. Därefter spelade han fyra säsonger i Kropps innan flytten gick till Halmstad och HK Drott. Han är nu inne på sin andra säsong i IFK Skövde som överraskande ligger tvåa i Handbollsligan.

– Det blir förstås fortsatt full fokus på IFK och jag är den som alltid ger 110 procent, säger Axel själv under VM-uppehållet.

IFK Skövdes tränare Jonas Wille konstaterar att Axel Franzén varit en stor överraskning under höstsäsongen.

– Som tränare är det alltid trist att förlora goda spelare och bra människor. Jag kommer att önska honom lycka till när säsongen är färdig, men nu skall vi slåss tillsammans för fler poäng, säger IFK Skövdetränaren till klubbens hemsida.

ANNONS
ANNONS