Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Marc Zanetti fick jubla.

Backkrisande HV71 stod emot OS-kedjan

Bara fem backar under hela matchen – ändå lyckades HV71 vinna över Skellefteå med 3–1. En av de fem backarna var Marc Zanetti och han hade något speciellt att jubla för: senast han gjorde mål i SHL var för Brynäs i mars 2016.

Marc Zanetti kom till HV71 från Brynäs i höstas. Kanadensaren har blivit bättre och bättre för varje match och det blev två poäng mot Skellefteå då han svarade för ett assist fram till 3–1-målet.

- Underbart att det lossnade för mig. Jag blev väldigt glad över mitt mål. Det var skönt att visa känslorna inför vår fantastiska publik, säger Marc Zanetti.

I och med att HV71 har en mängd skador på backsidan fick Zanetti och övriga backar mycket speltid i matchen.

- Jag gillar att spela mycket. Det var bara in och vila lite och sedan in igen. Det kändes jättebra och det var roligt både för mig och laget att vi lyckades vinna.

"Galet jämnt"

Generellt sett tycker Zanetti att både han och hela HV71 börjar bli bättre och bättre. Det behövs, för slutskedet av SHL kommer att bli dramatiskt när det gäller placeringarna i tabellen.

-  Det är galet jämnt i serien och därför är varje poäng och match väldigt betydelsefull, säger han.

Förutom Marc Zanetti visade en annan HV-back, Lawrence Pilut, varför han leder backarnas poängliga i serien. Pilut fick passningspoäng både till Victor Ejdsells 1–0 och Marc Zanettis 2–1. När Anton Bengtsson gjorde 3–1 var Zanetti med i förarbetet.

Detta i en match där HV71 var det bästa laget i den första perioden. Skellefteås tränare Bert Robertsson var missnöjd med västerbottningarnas spel.

-  Vår mediokra arbetsinsats i den första perioden blev vårt fall. I den andra var vi det bättre laget och i tredje var det mest kämpa, kämpa från båda lagen.

"Verkligen skönt"

För HV71 håller det givetvis inte i längden att spela med fem backar, men assisterande tränaren Nicklas Rahm var väldigt nöjd över vinsten.

-  Jag tycker vi fick bra snurr på rotationen på backarna och killarna spelade lite enklare än normalt, och då gick det bra.

För en av backarna blev matchen oerhört viktig då det givetvis är bra för självförtroendet att äntligen få göra mål igen.

- Det som hände är verkligen skönt. Nu är det bara att jobba vidare både för mig personligen och för laget och förhoppningsvis dröjer det inte lika länge till jag gör nästa mål, säger Marc Zanetti.