Måljubel. Robert Bagger kramas om efter att ha gjort segermålet för IFK Uddevalla på straff.

Bagger fixade segern för IFK

IFK Uddevalla hade stora problem i matchen mot Nordvärmland men vann till slut med 2–1. – Vi är nöjda med resultatet men absolut inte med prestationen, säger tränaren Jörgen Ericson.

|

IFK Uddevalla och Nordvärmland skulle mötts i Torsby i fredags. Men matchen ställdes in för att det låg för mycket snö på planen. I stället flyttades den till Kamratgården i Uddevalla på Annandag påsk.

IFK Uddevalla vann premiären mot Vänersborgs FK efter en riktigt fint genomförd match. Framför allt var det anfallsduon Petrit Zhubi och Gustaf Kjellström som imponerande. Men mot Nordvärmland stod inte IFK Uddevalla att känna igen de första 45 minuterna.

– Vi föll ur ramen fullständigt. Så där får det inte se ut. Kanske att killarna underskattade Nordvärmland, säger Jörgen Ericson kritisk.

Han fick se gästerna ta ledningen efter 23 minuter. Ett fantasilöst och oinspirerat IFK Uddevalla hade inget att sätta emot. IFK tvingades föra spelet samtidigt som Nordvärmland kunde ställa om.

I den andra halvleken blev det något bättre. IFK Uddevalla fick lite mer fart i spelet och Fredrik Brändén kunde kvittera till 1–1 för IFK Uddevalla. Det dröjde ända till tredje övertidsminuten innan IFK Uddevalla kunde avgöra och få med sig alla tre poängen. Petrit Zhubi blev fri men fälldes och IFK fick straff. Straffen satte Robert Bagger säkert i nät.

Fakta: Matchfakta