Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Nabil Bahoui, AIK:s tvåmålsskytt mot Sirius.

Bahoui sänkte Sirius och vill gärna stanna

Borta bra, men hemma bäst. Det gäller både AIK och Nabil Bahoui. Fyra matcher på Friends, full pott och 8–0 i mål fördelat på 4 x 2–0. Med båda målen mot Sirius förde Bahoui AIK till serieledning – och nu vill han stanna i klubben.

Bahoui lämnade AIK som 24-årig landslagsman och med ett renommé kring sin person och sin talang som en blivande storspelare.

Men det är lätt att gå vilse ute i stora världen.

Bahoui hamnade på villovägar, drog på sig skador som i sin tur påverkade förmågan, formen och självförtroendet. Det gick inte alls i Hamburg, lite bättre i Grasshoppers men inte så pass att det vägde över att stanna i Schweiz.

I februari blev utlåningen till AIK klar. Den sträcker sig till och med halvårsskiftet.

TT: Hur gärna vill du vara kvar längre än så?

- Det är en bra fråga. Jag har inte tänkt så mycket på det. Det är inte så mycket i mina händer men vi närmar oss och jag räknar att det på något sätt löser sig. Hur får vi se.

- Jag har ändå ett kontrakt med Grasshoppers och man får ha respekt för det, men det kommer nog att lösa sig, säger han

Tillbaka på ruta 1

Bahoui har hunnit bli 27 och är tillbaka på ruta 1. Eller: Han tog ett steg framåt mot Sirius, såväl i positionen på planen som i prestationen.

- Det känns bättre och bättre för varje match. I dag var jag forward och en forwards jobb är att göra mål. Det var skönt att göra mål, men får jag spela på en annan position i nästa vecka får jag göra det jobbet, säger han.

Tränaren Rikard Norling om Bahoui:

- Han gör en jättefin match. Han är oerhört vass och skapar chanser åt sig själv och medspelare. Jag har bara väntat på att det ska slå till ordentligt och i dag gör han målen och kunde ha gjort ett till. Nu hoppas jag att han håller sig på den här nivån och då är han väldigt bra.

Målen som sänkte Sirius:

+ 1–0 (21). Bahoui tog ned en crossboll från Anton Salétros, attackerades inte, tittade upp och placerade närmast nonchalant enkelt en bredsida till vänster om Karim Fegrouch, Sirius målvaktstränare som står tills vidare på grund av personalförändringar i spelartruppen.

Skolboksmaterial

+ 2–0 (58). Salétros vann bollen i eget straffområde, drev upp, spelade in till Bahoui som släppte ut till Rasmus Lindkvist. Bollen kom perfekt tillbaka och Bahoui stötte in sitt andra allsvenska mål i matchen och för säsongen.

Det målet duger gott som manual för en hur en målgivande kontring kan se ut. Det var skolboksmaterial över den. Med lite flyt kunde Bahoui fått matchbollen med sig hem, men han prickade stolpen kort efter ledningsmålet.

Hjälp av Djurgården?

Nu hänger det på rivalen Djurgården, som tar sig an tabelltvåan Hammarby i derbyt på Tele2 arena på söndag, hur länge AIK får behålla serieledningen. Med tanke på Djurgårdens monumentala svårigheter när det kommer till allsvenska lokalmöten i huvudstaden kanske AIK-fansen inte ska vänta sig för mycket.

Men säsongen är lång och AIK skickar tydliga signaler om att Lennart Johanssons pokal kan hamna i Solna i höst.

Redan på onsdag möts AIK och Sirius igen, i Uppsala. Då får Sirius klara sig utan Jesper Arvidsson och troligen också Karl Larson. Båda slog upp sina skador på Friends.

- Jag är glad om jag spelar igen innan VM, säger Arvidsson.