Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Meraf Nahta och Linn Nilsson representerar Hälle i helgens terräng-EM i Slovakien. Foto: Bildbyrån

Bahta medaljhopp i terräng-EM

Hälle har två löpare med och Strömstad Löparklubb en när terräng-EM avgörs i slovakiska Šamorín i helgen.

Meraf Bahta ska springa 8 kilometer och det finns vissa förhoppningar om medalj i den hårda konkurrensen.

– Mycket hänger på vilken typ av bana det blir. Hon har en liten chans på medalj, säger hennes tränare Ulf Friberg till SVT Sport.

Meraf Bahta föredrar en torr och snabb bana. En blöt och geggig som det var i SM senast passar henne mindre bra, enligt Friberg.

Senast Meraf Bahta deltog i terräng-EM var för tre år sedan och då tog hon en bronsmedalj. Inför helgens tävling säger Ulf Friberg att hennes form är god.

– Formen är okej, utan att vara toppad. Hon har haft dåliga träningshöstar både 2015 och 16, därför är jag nöjd med att hon haft en bra träningshöst nu, säger Ulf Friberg vidare till SVT Sport.

Hennes klubbkompis Linn Nilsson gör debut i EM-sammanhang och ska springa mixstafetten tillsammans med Andreas Almgren, Tureberg, Emil Blomberg, Hässelby och Hanna Hermansson, Tureberg.

– Det känns väldigt kul att Sverige ställer upp med ett lag på den korta stafetten och kul att jag blivit uttagen. Jag har aldrig tänkt så mycket på terräng-EM tidigare men i form av en kortare stafett känns det mer passande för mig så det var en rolig överraskning att bli uttagen, säger Linn NIlsson till svenskfriidrott.se

Strömstads Mikael Ekvall ställer upp i herrklassen där landsmannen Napoleon Solomon får anses som den svensk med störst chans.